avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna seara,
Am si eu o intrebare, daca se poate sa-mi raspundeti, va rog frumos!
Fratele meu a avut un accident rutier din care a rezultat vatamarea corporala a unei persoane. Fratele meu era in coloana, a doua masina, un pieton a tasnit pe trecerea de pietoni, prima masina a franat brusc iar fratele meua a franat si el, dar a lovit masina din fata si din impact, prima masina a lovit pietonul care s-a sprijinit de masina si a cazut rezultand un hematom la cap. Acesta a stat spitalizat 7 zile, dar nu am mai aflat nimic despre el. Din cate ne-am documentat, daca nu a depus plangere penala in 60 de zile decizia va fi NUP, dar ce se intampla in continuare? Mentionez ca accidentul a avut loc pe 2.12.2013. Fratele meu a circulat pana acum cu dovada.
Va rog sa ma ajutati.
Multumesc!
Toate cele bune
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:30, 17 Februarie 2014
Sa mearga la politie si sa se intereseze despre caz.
Are acest drept.
A fost la politie si au zis ca trebuie sa se inarmeze cu rabdare pentru ca mai dureaza, nu s-a depus plangere penala si nici certificat medico-legal. Asadar, ce urmeaza? Va primi permisul inapoi? Cam cat dureaza procedurile astea birocratice? Astept un sfat, va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
AndreeaHorvath, utilizator
Poate sa dureze si 2-3 ani. Pana atunci sa isi prelungeasca la timp dovada inlocuitoare a permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat in accident rutier din spate cu victima usor lovita andrei_cristiani andrei_cristiani Buna seara. Astazi am fost din pacate protagonistul unui accident rutier soldat cu victime usoare(pasager dreapta) masina lovita de mine la un stop/cedeaza ... (vezi toată discuția)
Am acrosat cu oglinda un pieton pe trecere ionelacoman85 ionelacoman85 buna ziua. in timp ce ma aflam in trafic am evitat un autoturism care mi-a taiat fata intr-un sens giratoriu, neacordindu-mi prioritate , la rindul meu am ... (vezi toată discuția)
Lovitura spate eunfiind vinovat c0sminvl c0sminvl Buna seara , astazi am fost implicat intr.un accient rutier cu \"victime\" , soferul masinii care se afla in fata mea a franat foarte brusc din cauza unei alte ... (vezi toată discuția)