avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire bunuri inainte de pronuntarea divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire bunuri inainte de pronuntarea divortului

Buna ziua,

exista vreo posibilitate/procedura legala prin care unul dintre soti sa despagubeasca pe celalalt sot cu c-valoarea partii acestuia dintr-un bun imobil (in speta un apartament cumparat in perioada casatoriei) inainte de finalizarea divortului ? Divortul dureaza deja de foarte mult timp (divort cu copii minori, intentat actiune iun 2013 primul termen febr-2014 !!).Am vrea sa rezolvam cat de repede posibil problema locativa, adica eu sa-i achit o anumita de suma de bani pentru a-si cumpara o locuinta in alta parte, eu sa raman singurul proprietar, dar totul sa fie foarte safe dpdv legal, inatacabil mai tarziu de catre una dintre parti sau terti.

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 20:55, 16 Februarie 2014
care ar fi motivele razgandirii? nu are alta locuinta? ati incercat o mediere a divortului?
Pur si simplu ca sa ma sicaneze. Ar avea unde locui, are parinti cu casa in Bucuresti. Nu cred ca as avea succes incercand varianta mediatorului, acum e o situatie de care pe care, si ma astept la un proces de luuunga durata, insa intrebarea era alta.
daca are locuinta - la parinti, nu cred ca o instanta o poate obliga sa ramana in casa dvs atat timp cat dvs nu aveti alta locuinta... Nu stiu speta exact, dar ar fi bine ca inainte sa demarti orice procedura judiciara sa apelati la un mediator - oricum este obligatorie prezenta la mediator pentru o sedinta informativa privind medierea. Luati lucrurile cu calm si pe rand.
Are dreptate, daca nu vrea sa plece, nu aveti cum s-o evacuati, nici nu ati divortat inca.
Nu e violenta, nu e turbulenta, nici pe partea asta nu aveti succes.
Daca nu vreti sa va judecati niste ani, e importanta sa ajungeti la un acord pe partaj.
Sa reformulez : odata divortati exista posibilitatea ca eu sa raman proprietar si ea sa plece fortata de lege (acordandu-i ei despagubirea de care vorbeam ) ?
Pentru ca da, e foarte turbulenta, chiar violenta uneori. Am inregistrari audio, dar am inteles ca nu se admit.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Cristi_33, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)