avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat este taxa de timbru pentru contestatie amenda auto?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat este taxa de timbru pentru contestatie amenda auto?

Am depus plangere contraventionala pentru amenda si ridicare auto si am primit de la judecatorie adresa pentru a achita taxa timbru in cuantum de 39,68 ron, in termen de 5 zile de la comunicare. Plicul l-am gasit la cutia postala, nu am semnat pentru primirea lui. Ce reprezinta aceasta taxa?
Inainte sa depun prin posta plangerea eu am platit 20 lei taxa judiciara de timbru la DGITL din sectorul unde locuiesc, si am trimis copie dupa chitanta impreuna cu plangerea contraventionala la instanta.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:45, 5 Februarie 2014
Taxa judiciară de timbru pentru o plângere contravențională este de 20 de lei, însă probabil că dvs. nu ați contestat doar procesul verbal de contravenție, solicitând anularea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru ... calcris calcris Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru parcare la judecatoria sectorului 3, in conditiile in care procesul verbal a fost pus in cutia ... (vezi toată discuția)
Plata taxei de timbru mioara54 mioara54 Buna seara,va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema.Eu am un proces ptr o amenda de neplata rovinietei in 2012.La acel moment numai eram ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa insoteasca o contestatie impotriva unei amenzi contraventionale? danaa1 danaa1 Doresc sa atac o amenda contraventie data de politist cu care nu sunt de acord. Termenul de contestatie este de 15 zile. La plangere (contestatie), ... (vezi toată discuția)