avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum acces spre casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum acces spre casa

Sunt in etapa premergatoare semnarii unui act de vanzare cumparare.
Cumpar o casa batraneasca veche (construita in 1930) si gata sa se prabuseasca, alimentata cu curent electric.

Atasat ei sunt 700metri patrati in proprietate deplina a vanzatorului, plus o livada de aproximativ 16000 metri si inca o gradina de 300m, din care vanzatorul mosteneste o cota parte.

Din sat, accesul spre casa se face pe un drum lung de 500m.

In harta cadastrala a primariei (harti din perioada imperiului austro-ungar) drumul nu exista, dar in harta militara din 1970 este marcat clar, cu latimea de 4 metri.

Avand in vedere situatia de mai sus:
1. credeti ca imi poate fi ingradit dreptul de trecere?
2. pot amenaja drumul care acum este impracticabil?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cocoon , utilizator 12:46, 3 Februarie 2014
Buna ziua,
Va sfatuiesc ca in actul de vanzare cumparare sa edificati clar ca acel drum exista si ca este aferent imobilului pe care urmeaza sa-l cumparati, fiind drum public.
Dupa aceia il puteti amenaja cum doriti dar va ramane drum public.
Cum pot edifica in contractul de vanzare cumparare ca exista acel drum?
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2014
cocoon, utilizator
In satul respectiv nu exista cadastru, harta utilizata de primarie este veche de peste 100 de ani, drumul nefiind trecut. Oficial se trece peste proprietatile vecinilor.

Doar in harta militara din 70 acesta este delimitat, dar nu stiu daca harta aceasta poate fi utilizata juridic pentru a demonstra statutul drumului ca fiind public.

Discutati cu notarul aceste aspecte.
Multumesc pentu raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite constructie casa si gard Catalina1388 Catalina1388 Buna ziua, Am o mica nelamurire. Acum o luna de zile parintii mei au cumparat un teren de 500m in orasul Bragadiru. Toate au fost bune si frumoase pana ieri ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Asi dori sa va descriu o situatie mai delicata cu privire la un teren astfel : In 07.01.2007 a cumparat prin contract notarial, suprafata de ... (vezi toată discuția)
Conditii suplimentare in antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren dorincornea dorincornea Intentionez sa cumpar o parcela dintr-un teren intravilan care urmeaza sa fie dezmembrat. Terenul respectiv a fost teren arabil fara drum direct de acces ... (vezi toată discuția)