Va rog a-mi comunica prin ce act normativ legal s-a prelungit termenul de depunere a cererilor pentru restituirea terenurilor ? Lege/hotarare de guvern/OG/OUG ??
Completari: ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a-mi raspunde asupra posibilitatii, respectiv a modului de intrare in posesia a 4 ( patru ) hectare teren arabil, identificate ca foste in posesia parintilor cu ocazia aplicarii legii nr.1 / 2000, DOVADA MENTINERII PROPRIETATII AM OBTINUT-O IN LUNA MARTIE 2012 dupa lungi si multe cautari, terenul fiind preluat de Primaria X pentru constituirea lotului zootehnic, in baza Deciziei nr. ... din August 1951 data de Comitetul Executiv al Sfatului Popular al Regiunii ....
Documentele de mai sus -obtinute legal- le-am prezentat Serviciului Agricol din cadrul Primariei X care m-a indrumat sa ma adresez Prefecturii Judetului .
In martie 2012 cu cererea inregistrata sub nr. .... - atasate fiind si cele 2 documente vizand identificarea si dovada mentinerii proprietatii – m-am adresat Comisiei Judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor din cadrul Prefecturii Judetului , al carei raspuns formulat prin adresa sa din aprilie.2012 a fost urmatorul ( nefavorabil):
1. „ Cererea formulata de dvs. in temeiul legii nr.1/2000, prin care solicitati reconstituirea dreptului de proprietate de la autor ... a fost respinsa prin Hotararea Comisiei Judetene nr...din 14.12.2000,art.63, deoarece nu se face dovada mentinerii proprietatii pentru suprafata solicitata.”
2. „ Avand in vedere cele precizate mai sus si faptul ca ultimul termen de depunere al cererilor in temeiul Legii nr. 247/2005 a fost 30.11.2005, in momentul de fata cererile sunt depuse dupa termenul prevazut de lege.”
In asteptarea raspunsului dvs. va multumesc anticipat.
Retrocedare
emiliana
1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)