avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate?

Buna ziua,
As dori un sfat pentru urmatoarea situatie.
S-a cumparat cu contract de vanzare-cumparare o proprietate, cu contract ne-inregistrat la notariat, in jurul anului 1997.
La cativa ani dupa aceea vanzatorul proprietatii a vandut restul proprietatii prin contract inregistrat la notariat, insa se pare ca a fost mai vag si noul proprietar se pare ca doreste sa dobandeasca si acea proprietate vanduta anterior.
Daca atac la tribunal pe vanzator pentru a valida actul de vanzare cumparare este ok? care ar fi urmarile unei astfel de actiuni?
Cel mai recent răspuns: dinca-marius , utilizator 16:18, 3 Februarie 2014
actul neautentificat la ntariat nu echivaleaza cu vanzarea, ba mai mult vanzarea asupra terenului este lovita de nulitate. asa ca trebuie multa pricepere sa aveti castig de cauza
din cate stiu la momentul efectuarii vanzarii erau valabile si acele acte, stiu asta pentru ca o alta persoana a avut castig de cauza in situatii similare, dand in judecata vanzatorul.
Iar persoana care a vandut este dispusa sa recunoasca ca a vandut si ca a mentionat ca acea parte a proprietatii vanduta anterior nu face obiectul contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vanzare- cumparare antal mihai antal mihai un contract de vanzare-cumparare a unui teren este valabil netrecut prin notariat, facut doar cu martori este valabil? (vezi toată discuția)
Preþ "neserios" mihai78 mihai78 În anul 2001, sau 2002, tata a vândut unei familii două suprafeţe de teren intravilan. Mă rog, au negociat să plătească vreo 1,700 USD pentru o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.dacă am făcut un contract de vânzare -cumpărare ... IliesIca IliesIca Bună ziua.Dacă am făcut un contract de vânzare -cumpărare de mână acum 4 ani cum pot autentifica acel contract? Amintesc că unul dintre vânzători a ... (vezi toată discuția)