avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre recalculare pensie

Buna ziua.In anul 2004 am iesit la pensie anticipata conf.Legii 19/2000.La acea vreme varsta stansard era de 63 ani 3 luni eu iesind la 58 ani si 9 luni.
Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la recalculare pensie in favoarea mea si daca da, acest lucru are in vedere plata restantelor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 3 Februarie 2014
Recalcularea pensiei se face in doar cateva situatii. 1. si cea mai frecvent intalnita - atunci cand se formuleaza contestatia impotriva deciziei de pensionare (cea initiala) prin care se solicita si recalcularea si 2. mai rar intalnita - atunci cand pensionarul, neavand interdictie la munca, efectueaza dupa pensionare activitati lucratoare (deci munceste) in baza unui contract legal inregistrat si, la 12 luni de activitate, poate solicita recalcularea. Acest principiu este valabil in orice mod ati iesit dvs la pensie, pe legea 19 sau altele. Mult succes!
1. Care ar fi motivul pentru a cere recalcularea pensiei?

2. Intre timp pensia anticipata s-a transformat in pensie pentru limita de varsta in baza, Legii 19/2000.

3. - Pentru barbati nu s-a modificat varsta standard de pensionare la aparitia Legii 263/2001.
- Chiar daca s-ar fi modificat pe dvs. nu va afecta deoarece erati deja pensionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie 9fpa 9fpa Pot solicita recalcularea pensiei pentru 7 luni lucrate dupa pensionarea la limita de varsta?Stie cineva daca au aparut modificari la Legea pensiilor ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu grupe de munca , pentru persoane cu handicap mediu ionescuion34@yahoo.com ionescuion34@yahoo.com Sant pensionat la data de - 01 09 1999 - ,pentru limita de varsta si vechime integrala ,conform legii -3/1977 - coroborata cu legea -57/1992 -, ... (vezi toată discuția)
La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)