avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta intre CF si ridicare totografica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta intre CF si ridicare totografica

Buna ziua,
Nu stiu daca am postat corect,rog moderatorul sa mute,eventual,acolo unde trebuie.
Am cumparat anul trecut o casa in tara.Din evidentele cartii funciare,am un teren intravilan de 3005 mp.
Casa veche fiind de demolat,la ridicarea topograqfica au rezultat doar 2800mp.
Vecinul meu,profotind de faptul ca nu existau nici un fel de garduri intre proprietati,si casa era,practic abandonata,a intrat cu cotetele si "cotarca,in terenul meu.Practic este in zig-zag totul.gradina luind aspectul unei pilnii.
Am incercat timp de un an sa ajung la o intelegere cu el,dar s-a dovedit inutil.
Va rog,daca este posibil,sa-mi sugerati o cale legala de urmat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elba , utilizator 18:18, 15 Aprilie 2009
Faceti o actiune in granturire impotriva vecinului pentru fixarea hotarului intre vecinatati conform Cartii Funciare. Intuiesc ca terenul se afla in Ardeal. Vechile Carti funciare prevad de multe ori o suprafata gresita deoarece niciodata nu s-au facut masuratori exacte si suprafetele au fost preluate asa din mosi stramosi. Succes!
Conteaza foarte mult si ce suprafata de teren apare in titlul dvs. de proprietate.Daca apare suprafata de 3005 m.p. atunci o actiune in granituire ar fi indicata insa s-ar putea pune in discutie si o eventuala revendicare a respectivei suprafete ocupata abuziv de vecin sau o actiune impotriva "vanzatorului" privind garantia impotriva evictiunii prevazuta de art.1337 C.civ., existand posibilitatea ca sa solicitati de la vanzator, in temeiul disp. art.1344 si 1345 C.civ. daunele datorate pentru evictiune partiala in cazul dvs.
Va multumesc pentru indicatii.Probabil ca-mi voi petrece concediul incercind sa rezolv aceasta problema,chiar daca mi s-a spus ca sint cauze care dureaza ani.
O zi buna-n continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire actinvest actinvest vecinul solicita prin instanta granituirea proprietatii sale, cu revendicare de teren,in conditiile in care el personal, a declarat in fata notarului ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa, teren si gradina. lipsa titlu proprietate gradina. Cristian T Cristian T Am mostenit direct de la tatal meu, proprietate (neintabulata), compusa din: - casa-curte-gradina, situate in acelasi loc, intravilan, inconjurat de alte ... (vezi toată discuția)
Delimitare suprafata ! Dmitch Dmitch Buna ziua ! -am achizitionat un teren intravilan, actele sunt facute la notar, cadastru, act de vanzare cumparare, extras de carte funciara, pana aici ... (vezi toată discuția)