avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Legalitate comisioane banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Legalitate comisioane banci

buna ziua. am doua credite unul cu ipoteca unul fara amandoua de nevoi personale. am si eu rugamintea daca comisioanle de administrare sunt legale? daca nu cine ma poate ajuta in aceasta privinta va multumesc
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 23:46, 3 Februarie 2014
Pe o piata libera orice comision acceptat de parti prin semnarea unui contract este perfect legal. La noi in tara unde este o piata interventionista orice comision poate fi declarat abuziv, ilegal etc. In cazul dvs. daca o instanta considera ca acest comision este ilegal atunci este ilegal, pana atunci comisionul este legal.
@komkao

Un raspuns incorect si incomplet!

@dan tita

Comisionul de administrare este legal (inainte si dupa OUG 50/2010, aprobat prin legea 288/2010).
Voiam sa spun ca la noi in tara, unde statul intervine in relatia contractuala dintre parti, se poate intampla orice. Se poate intampla ca maine-poimaine o OUG sa interzica si comisionul de administrare, comisionul de incasare, creditele in franci elvetieni etc. Pana atunci, asa cum am zis, comisionul este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire plata comision de administrare credit c0sminc00l c0sminc00l Buna ziua, am un imprumut in Franci Elvetieni la banca Volksbank cu apartamentul ipotecat pe 25 de ani rata pe luna este in medie 270 CHF dintre care 70CHF ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala iustinian13 iustinian13 printr-o sentinta am fost obligat la o suma de bani si a dobanzii acesteia ( calculata din luna 02.2007-01.20110), dar suma este in franci elvetieni. as dori ... (vezi toată discuția)
Comisionul de risc+risc la ce oameni buni dandandej dandandej Buna ziua tuturor. STIE cineva ce se intimpla cu comisionul de risc al Bancii VOLskbank caci eu am un credit la care platesc 2157 franci elvetieni plus un ... (vezi toată discuția)