avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire pentru copilul din concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire pentru copilul din concubinaj

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Am un copil cu un cetatean strain, nefiind casatorita insa copilul este recunoscut de tata cu mentiunea ca imi poarta mie numele de familie copilul iar la rubrica tata este trecut si el.In situatia in care tatal copilului decedeaza, copilul meu va mosteni ceva in conditiile in care acesta nu mai are si alti copii?Cum se procedeaza, intreb pt. ca acesta este grav bolnav si vreau sa fiu informata pt. copil.In cazul in care lasa vreun testament iar copilul nu este mentionat in el,va mai putea copilul sa mosteneasca ceva si care este procedura? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 06:48, 4 Februarie 2014
Care este cetatenia tatalui copilului? Mostenirea se va dezbate dupa acea lege sau dupa legea resedintei obisnuite. Tatal poate lasa un testament in care beneficiarul sa fie copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament hatice_e hatice_e am o foarte mare problema eu sunt fiica din prima casatorie a tatalui meu problema este ca am facut acum 2 ani un testament cu bunica mea cu stirea tatalui in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil wowgurl wowgurl in urma unei relatii de concubinaj partenera mea a dat nastere unui copil care in acest moment are 1 an si 4 luni. Copilul s-a nascut in Canada, in ... (vezi toată discuția)
Testament , mostenire bunuri de catre sotul cetatean strain doctorS doctorS [b]Sunt romanca, casatorita cu un cetatean englez, locuim in prezent in Romania, nu avem copii impreuna. Din familie mai face parte si mama mea, foarte in ... (vezi toată discuția)