avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate acordare salariu compensator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate acordare salariu compensator

pe data de 30 ian am incetat CIM al unui salariat cu art 65 alin 1 .va rog sa imi spuneti daca salariul compensator este obligatoriu ?In CCM la nivel de societate nu avem prevazut acordarea salariului compensator in cazul concedierii individuale sau colective .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 4 Februarie 2014
Acordarea de salarii compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.

In lipsa acestor prevederi, angajatorul nu are nicio astfel de obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii in cazul restructurarii postului aristotel55 aristotel55 buna ziua, am primit preaviz pentru incetarea contractului de munca pe motiv de restructurare a pozitie. firma activeaza pe caen 5229 - alte activitati anexe ... (vezi toată discuția)
Compensatii in cazul concedierii colective Claudiu Tecu Claudiu Tecu Buna ziua, Daca angajatorul a demarat procedura de concediere colectiva si nu exista un contract colectiv de munca, salariatii au dreptul la salariu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu angajatii dupa preluarea si fuziunea unei firme? Andrei0205 Andrei0205 Dupa fuziunea firmei se pot concedia angajatii firmei fuzionate avand in vedere ca firma are deja angajati pe posturile ocupate de cei din firma ... (vezi toată discuția)