avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se intampla cu angajatii dupa preluarea si fuziunea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se intampla cu angajatii dupa preluarea si fuziunea unei firme?

Dupa fuziunea firmei se pot concedia angajatii firmei fuzionate avand in vedere ca firma are deja angajati pe posturile ocupate de cei din firma achizitionata.
Se poate in acest caz sa se acorde salarii compensatorii avand in vedere ca in CIM nu este stipulat nimic referitor la salariile compensatorii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:20, 21 Ianuarie 2020
Transferul întreprinderii, al unității sau al unor părți ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaților de către cedent ori de către cesionar.

Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii sau somaj ? stunna stunna Buna seara, tocmai am fost informat ca in 2 luni se va inchide postul meu in cadrul firmei la care lucrez, si e posibil sa \\"ne ia\\" alta firma... intrebarea ... (vezi toată discuția)
Transfer contract de munca intre companii slx slx Buna ziua, Firma la care lucrez (cedent) e in curs de preluare de catre alta firma (cesionar). Am primit o oferta de munca de la cesionar in care exista ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)