avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu timp partial

Buna ziua. Intr-o societate comerciala sunt patru angajati. Doi au iesit in somaj, a ramas cea cu resurse umane cu contract cu timp partial ( 1 ora/zi,200 lei salariu brut), iar acum administratorul vrea ca si celuilalt sa i s schimbe contractul de munca pe 2/ ore pe zi- 300 lei salariu de baza.
Deci ar ramane cea cu 1 ora si celalalt cu 2 ore. Este posibil, corect acest lucru?
Deoarece totusi exista facturi, bonuri de combustibil etc.
Va rog sa ma clarificati, multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Tamaska , utilizator 14:42, 4 Februarie 2014
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
..

Astfel, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.

Prin urmare, daca angajatorul doreste trebuie sa fie de acord si salariatul cu aceasta modificare
Ok, multumesc. Este de acord, doar sa nu fie problema pentru firma, ca doar 2 angajati - unul cu 1 ora si celalalt cu 2...:)
Defapt atunci cine mai lucreaza...:">
Nu exista nicio problema pentru o astfel de situatie
Multumesc foarte mult, o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii mandeailie mandeailie buna dimineata ...orele lucrate dupa ora 22 trebuie platite suplimentar la o firma privata?....pentru lucrul de noapte pot fi incadrat la grupa 2 de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare de munca silviaungurean silviaungurean buna am si eu o problema legala. am patit azi la servici. sunt angajata cu norma intreaga, 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana. in contractul meu spune ca ... (vezi toată discuția)
Modificare de salar wellis wellis Buna seara.As dori sa intreb daca se poate modifica un salar de 1400 lei brut in 850 lei brut incepand cu 1.01.2014?Precizez ca am studii superioare si prestez ... (vezi toată discuția)