Buna ziua. Detin o societate SRL.
Va dau exemplul meu:
Varul meu ma mai ajuta la unele comenzi pe care le primim la firma (raspuns telefon, mers la posta) Intr un fel ma ajuta cu vanzarea doar unor produse, ca sa mi usurez munca. Eu vreau sa l rasplatesc cu suma de X lei sau procent pentru fiecare produs vandut.
El este persoana fizica, student.
Intrebarea mea este daca legal putem face o conventie, un contract de colaborare sau ceva ca eu sa i pot da acesti bani. Si el bineinteles sa plateasca daca e nevoie impozit pe ei la stat. As dori sa fie incadrat in cea mai simpla modalitate (fara srl, pfa care implica cheltuieli).
Este posibil un fel de contract cu comision sau anumita suma fara sa aibe vreo societate? Deci ca persoana fizica sa-l platesc per produs vandut, dar sa fie legal si pentru mine si pentru el.
Astept un raspuns si ce implica. Multumesc frumos.
Contractul de comision ar suna mai bine in cazul nostru. Ce obligatii am eu si ce obligatii are el catre stat? Banii care ii va primi el... dau un exemplu 1000 ron intr o luna, trebuie impozitati cu 16% sau sunt alte criterii de impozitare pentru persoane fizice?
El va trebui sa mi dea vreo factura de comision pe acei 1000 ron ca sa o bag si eu in gestiune?
Multumesc.