avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Colaborare persoana fizica si SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Colaborare persoana fizica si SRL

Buna ziua. Detin o societate SRL.
Va dau exemplul meu:
Varul meu ma mai ajuta la unele comenzi pe care le primim la firma (raspuns telefon, mers la posta) Intr un fel ma ajuta cu vanzarea doar unor produse, ca sa mi usurez munca. Eu vreau sa l rasplatesc cu suma de X lei sau procent pentru fiecare produs vandut.
El este persoana fizica, student.
Intrebarea mea este daca legal putem face o conventie, un contract de colaborare sau ceva ca eu sa i pot da acesti bani. Si el bineinteles sa plateasca daca e nevoie impozit pe ei la stat. As dori sa fie incadrat in cea mai simpla modalitate (fara srl, pfa care implica cheltuieli).
Este posibil un fel de contract cu comision sau anumita suma fara sa aibe vreo societate? Deci ca persoana fizica sa-l platesc per produs vandut, dar sa fie legal si pentru mine si pentru el.
Astept un raspuns si ce implica. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: lArmAr , utilizator 11:06, 5 Februarie 2014
Ii puteti face un c.i.m. cu timp partial sau norma intreaga sau se poate incheia un contract de comision.
Contractul de comision ar suna mai bine in cazul nostru. Ce obligatii am eu si ce obligatii are el catre stat? Banii care ii va primi el... dau un exemplu 1000 ron intr o luna, trebuie impozitati cu 16% sau sunt alte criterii de impozitare pentru persoane fizice?
El va trebui sa mi dea vreo factura de comision pe acei 1000 ron ca sa o bag si eu in gestiune?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision gasire client akatistu akatistu Buna ziua, Sunt angajat al firmei X - SRL. Verbal mi s-a comunicat ca daca aduc o lucrare, am un comision de 10% din valoarea contractului (deci eu aduc ... (vezi toată discuția)
Conditiile de a deveni agent de asigurare persoana fizica legat de un broker. nicolas1967 nicolas1967 Buna ziua, as dori sa aflu urmatoarea informatie, in conditiile legii fiscale din anul 2009: - O societate de intermediere in asigurari ce are incheiat un ... (vezi toată discuția)
Contract de comision si retineri la sursa rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu niste clarificari, si anume: O societate comerciala doreste sa incheie cu un anumit numar de persoane fizice ... (vezi toată discuția)