avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli de judecata provenite din penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli de judecata provenite din penal

Printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in 30 iulie 2004, inculpatul a fost condamnat la 3 ani cu executare si plata a 40.000.000 (4000) lei cheltuieli judiciare catre stat. Termenul de reabilitare s-a indeplinit undeva in septembrie 2013, insa nu asta este problema, ci faptul ca nu s-au platit cheltuielile judiciare catre stat, respectiv catre finantele publice. Se pare, ca termenul generic de 3 ani nu este luat in calcul de juristii finantelor, spunand ca nu se prescriu niciodata sau la 10 ani. Inculpatul nu a fost nici macar somat vreodata in acesti ani, dar nici un inceput de act oficial pentru a intrerupe prescriptia. Nu am intervenit oficial, din lesne motive. Am vazut o hotarare a tribunalului Craiova, in care respingea o cerere de reabilitare, intrucat nu sunt intrunite conditiile de forme, respectiv plata acestor cheltuieli de judecata. Intrebarile mele sunt acestea: Cand se prescriu, daca se prescriu cheltuielile de judecata? Se face o actiune separata in contencios cand trec cei 10 ani invocand prescriptia? Unde se gaseste expres mentionat statutul juridic al prescriptiei? Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:02, 4 Februarie 2014
Pentru reabilitare nu cred ca va ajuta prescriptia.
Ca sa rezolvati platiti cheltuielile deoarece va costa mai mult avocatul daca vreti sa dovediti ca s-au prescris...si ca asta ar conta...in procesul xe reabilitare judecatoreasca...
Eu va inteleg cumva dar legea nu va intelege...
Ultima modificare: Marți, 4 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere cheltuieli judiciare rlcpetre rlcpetre Printr-o sentinta definitiva din anul 2005 am fost obligat la plata unor daune morale si a unor cheltuieli judiciare in fond catre partea civila, precum si a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare in proces penal rohhanr rohhanr Buna ziua Astazi am primit o hartie in care mi se spune ca sunt executat silit pentru cheltuieli judiciare dintr-un proces penal in care am fost inculpat si ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cazierul judiciar gejohnny gejohnny Se dau datele: Admite contestaţia la executare formulată de Biroul Executări penale din cadrul Judecătoriei XXX. În temeiul art. 461 lit. d C.pr.pen. ... (vezi toată discuția)