Printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in 30 iulie 2004, inculpatul a fost condamnat la 3 ani cu executare si plata a 40.000.000 (4000) lei cheltuieli judiciare catre stat. Termenul de reabilitare s-a indeplinit undeva in septembrie 2013, insa nu asta este problema, ci faptul ca nu s-au platit cheltuielile judiciare catre stat, respectiv catre finantele publice. Se pare, ca termenul generic de 3 ani nu este luat in calcul de juristii finantelor, spunand ca nu se prescriu niciodata sau la 10 ani. Inculpatul nu a fost nici macar somat vreodata in acesti ani, dar nici un inceput de act oficial pentru a intrerupe prescriptia. Nu am intervenit oficial, din lesne motive. Am vazut o hotarare a tribunalului Craiova, in care respingea o cerere de reabilitare, intrucat nu sunt intrunite conditiile de forme, respectiv plata acestor cheltuieli de judecata. Intrebarile mele sunt acestea: Cand se prescriu, daca se prescriu cheltuielile de judecata? Se face o actiune separata in contencios cand trec cei 10 ani invocand prescriptia? Unde se gaseste expres mentionat statutul juridic al prescriptiei? Multumesc!!!
Pentru reabilitare nu cred ca va ajuta prescriptia.
Ca sa rezolvati platiti cheltuielile deoarece va costa mai mult avocatul daca vreti sa dovediti ca s-au prescris...si ca asta ar conta...in procesul xe reabilitare judecatoreasca...
Eu va inteleg cumva dar legea nu va intelege...