avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PLATA IMPOZIT CLADIRI SI TERENURI
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PLATA IMPOZIT CLADIRI SI TERENURI

E posibil sa existe vreo reglementare interna ,a unei primarii de sector(in cazul pe care-l stiu eu-sect 6)prin care daca am 2 proprietati in acelasi sector sa nu pot plati impozitul pana la 31 martie doar la una din proprietati,fara sa fiu obligata sa platesc concomitent si la cealalta?mie mi se pare o aberatie,avînd in vedere ca penalizarea,dupa ce trece termenul de plata e in vigoare(poate-mi asum raspunderea ca la cealalta proprietate sa platesc la sfîrsitul anului,nu?)
Cel mai recent răspuns: carmen bodeanu , utilizator 17:30, 6 Februarie 2014
Ceea ce spuneti dvs. nu este o reglementare interna a unei primarii, este o interpretare a legii.
Desi mi se pare normal ca atata timp cat nu va aflati in executare silita, ci faceti o plata benevola sa puteti alege ce platiti si pe cat timp, Codul de procedura fiscala la art. 115 (Ordinea de stingere a datoriilor) prevede ca daca datorezi mai multe tipuri de impozite si suma care o platesti nu acopera toate datoriile se sting datoriile aferente tipului de creanta fiscala principala stabilita de contribuabil.
Cu alte cuvinte puteti alege intre tipuri de creante fiscale principale, adica intre impozit pe cladire, pe teren, pe mijloace de transport, dar legea nu prevede ca puteti alege si in cadrul aceluiasi tip de creanta, respectiv sa platiti pentru o cladire integral si pentru alta deloc.
Exact,e o plata benevola si anticipata,si nu vreau sa o fac si la cea de-a doua proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie primaria sa nu incaseze impozitul pe anul in curs daca ai restante? terorista2012 terorista2012 Primaria are voie sa nu incaseze impozitul pe casa ,teren si salubritate pe anul in curs daca pe anul trecut ai o amenda neachitata,si salubriatatea ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe apartament emilot66 emilot66 Eu si fratele meu suntem copropietari pe apartamentul in care locuim. Acum o saptamana am vrut sa platesc impozitul la Primarie dar surpriza! Mi-sa spus pe un ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire si masina Vasile MARIAN Vasile MARIAN Buna ziua, Ieri am fost la primarie sa platesc impozitul pe 2010 pentru casa si masina. Spre surprinderea mea, angajatul primariei care se ocupa cu incasarea ... (vezi toată discuția)