E posibil sa existe vreo reglementare interna ,a unei primarii de sector(in cazul pe care-l stiu eu-sect 6)prin care daca am 2 proprietati in acelasi sector sa nu pot plati impozitul pana la 31 martie doar la una din proprietati,fara sa fiu obligata sa platesc concomitent si la cealalta?mie mi se pare o aberatie,avînd in vedere ca penalizarea,dupa ce trece termenul de plata e in vigoare(poate-mi asum raspunderea ca la cealalta proprietate sa platesc la sfîrsitul anului,nu?)
Ceea ce spuneti dvs. nu este o reglementare interna a unei primarii, este o interpretare a legii.
Desi mi se pare normal ca atata timp cat nu va aflati in executare silita, ci faceti o plata benevola sa puteti alege ce platiti si pe cat timp, Codul de procedura fiscala la art. 115 (Ordinea de stingere a datoriilor) prevede ca daca datorezi mai multe tipuri de impozite si suma care o platesti nu acopera toate datoriile se sting datoriile aferente tipului de creanta fiscala principala stabilita de contribuabil.
Cu alte cuvinte puteti alege intre tipuri de creante fiscale principale, adica intre impozit pe cladire, pe teren, pe mijloace de transport, dar legea nu prevede ca puteti alege si in cadrul aceluiasi tip de creanta, respectiv sa platiti pentru o cladire integral si pentru alta deloc.