Am o problema cu asociatia de proprietari:Am fost cenzor mai multi ani,iar anul trecut in urma unei verificari mai amanuntite(s-a efectuat o reparatie la acoperis),constat ca admin.(sustinut si aparat de presedinte-un om cu influenta)au introdus la plata mai multe chit.si fact.nejustificate(gen carburant pt masina personala,abonament telef.,chelt.de protocol,f.multe materiale care in realitate nu s-au folosit,marire de salariu fara aprobarea Adunarii Generale,sume de bani date pe dispozitii de plata semnate doar de admin.pt.diverse lucrari prestate toate fara acordul Adunarii Generale.Am sesizat in scris de mai multe ori conducerea(admin.si presedinte),,am intocmit un proces verbal,toate ...fara nici un raspuns ....Ca drept raspuns am fost data afara(fara aprobarea Adunarii Generale)si angajat alt cenzor.Am solicitat control de la departamentul din cadrul primariei care se ocupa cu asociatiile de propr.dar din luna oct.nu am primit nici un raspuns.In achimb aflu de la vecini ca "s-a aranjat controlul si....nineni nu-i va face nimic domnului cu influenta".Ce pot face si cui ma pot adresa sa se faca dreptate?Multumesc.
Suntem in perioada in care asociatiile de prop. isi organizeaza AG. Pentru ca aveti ceva experienta, inainte de inceperea propriu-zisa a lucrarilor, insistati sa se introduca pe ordinea de zi, problemele pe care le-ati aratat in topic. Bine ar fi ca la AG sa participe si un inspector de la primarie, care trebuie anuntat din timp. Noi mai avem obiceiul de a invita si pe cineva de la sectia de politie din zona noastra de activitate.
Dicutati si hotarati masurile de reparare a deficientelor.
Primaria nu-si face treaba,daca in 4 luni nu avut timp sa faca o verificare...Si cred ca este vorba de delapidare deoarece sunt introduse la plata bonuri de carburant pt masina personala,cheltuieli de protocol,facturi personale decontate din registrul de casa.Si,toate acestea fara aprobarea Adunarii generale...
Nu ma faceti sa repet ce am scris mai sus. Daca primaria nu-si face datoria, puteti merge in audienta chiar la primar/viceprimar si sa va sustineti afirmatiile, insa in AG a proprietarilor puteti discuta absolut toate problemele de interes general. Daca ceilalti membri ai as. prop. nu cunosc toate aceste decontari (facute fara aprobarea AG), dvs. le stiti pentru ca ati fost in sistem. Informati proprietarii despre toate acestea si o sa vedeti ce iese. Adica, ori le aproba aceste cheltuieli, ori ii pun sa plateasca din buzunar toate aceste cheltuieli.
Si apropo's de reparatii: in vara trecuta am facut reparatia terasei la un bloc, cu o firma specializata, cu contract si toate alea. Firma ar fi avut obligatia sa asigure macar apa potabila pentru consumul celor 4 salariati care lucrau la o temperatura de peste 40 de grade. Multi ar spune, treaba lor, sa le cumpere apa. Ce sa va zic, Am mers la pravalie, am cumparat 2 bidoane de cate 5 litri cu apa plata, am mai dus si alte bidoane cu apa de la robinet pentru a se spala pe maini. Apa plata s-a mai cumparat de catre asociatie - nu stiu daca s-a depasit suma de 20-25 lei, insa a fost decontata si da - fara aprobarea AG ci numai a doi dinte membrii com. ex. prezenti la lucrarea de hidroizolare. Pentru ca a fost nevoie de procurarea a 100 kg. de nisip, unul dintre proprietari ne-a ajutat cu autoturismul personal, serviciul acestuia fiind cam 15 lei - suma cu care si-a procurat carburant, iar bonul fiscal a fost decontat...fara aprobarea AG. Deci, se mai practica si prin alte parti, insa v-am spus, nu a fost vorba de sume prea mari si am fost nevoit sa intocmesc si un referat in acest sens...
Ce este ciudat ca atunci cind se pun intrebari ca a dvs., si vine vorba de actionare in instanta de catre proprietar, cenzor, etc, versus administrator sau presedinte, se pare ca balanta inclina intotdeauna catre cei doi din urma.
In asociatiile de proprietari si locatari numai cei doi au dreptate?
Se pare ca un registru de procese verbale si o stampila dau putere unui om sa bage in datorii altii oameni care nu au dreptul sa zica nimic.
De unde sa intelegem ca justitia nu mai este oarba?