avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un imobil mostenit si acum au mai aparut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un imobil mostenit si acum au mai aparut mostenitori

Buna ziua. In 2012 am cumparat un teren cu casa batraneasca(dobandit prin mostenire de catre proprietari) si acum am aflat ca ar mai exista niste presupusi mostenitori (copii unui frate mort in 1980) . Eu ca si cumparator am vreo obligatie juridica in acest caz? Adica legea ma obliga sa intreprind ceva? Problema este ca eu am investit foarte multi bani pentru a construi pe acest teren o casa si sunt constient ca daca dau in judecata vanzatorii nu pot obtine nici o despagubire pentru ca i-am cunoscut pe parcursul derularii actelor de vanzare cumparare si a fost suficient sa-mi fac o idee. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:27, 9 Februarie 2014
Trebuie analizat daca au vocatie succesorala si daca au respectat termenele.

Luati legatura cu un avocat, caruia sa-i prezentati situatia in detaliu si sa discutati concret studiind actele (toate contractele pe care le aveti)... Sunt aspecte de procedura civila ce pot fi sesizate de un specialist in domeniu.
Problema este ca nu prea stiu de unde sa ii iau pe presupusii mostenitori. Nu sunt din oras. Au trecut o data pe la mine , nu eram acasa si au discutat cu vecinii. De la ei stiu toata povestea. Eu m-am dus la vanzatori si i-am luat foarte direct ,incercand sa para ca stiu toata povestea si pana la urma mi-au spus ca bunicii lor au mai avut un fiu (inafara de mama lor , care este si ea decedata din 2011) si care a murit prin 1980. Acesta la randul lui avea copii , copii cu care nu au tinut legatura. Vanzatorii au locuit cu bunicii dintotdeauna si tot ei , dupa moartea lor (in jurul anilor 2000) au platit impozitele si au intretinut acea casa din paianta. Este clar ca ei au facut marturie mincinoasa la notar spunand ca sunt singurii mostenitori. Eu inafara de actul de vanzare cumparare , intabularea si extras de carte funciara alte acte nu am. Nu stiu ce as mai putea avea. Am fost la notarul care a incheiat contractul de vanzare cumparare , tot el le-a facut si dezbaterea de mostenire , i-am spus povestea si mi-a spus sa stau linistit ca nu mi se poate intampla nimic. Ce sa fac? Sa-i caut pe acei mostenitori ? Si daca ii gasesc ce fac mai departe. Vreau sa-mi traiesc linistit viata in casa in care am investit toate economiile mele de o viata si inca mai trebuie sa bag bani. Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi toata istoria asta.
Nu inteleg de ce trebuie sa va agitati dvs. Dvs. sunteti dobanditor de buna credinta si puteti sta in pasivitate presupusii mostenitorii fiind cei care trebuie sa faca demersuri.
Avocat_Ceornea_Cezar a scris:

Nu inteleg de ce trebuie sa va agitati dvs. Dvs. sunteti dobanditor de buna credinta si puteti sta in pasivitate presupusii mostenitorii fiind cei care trebuie sa faca demersuri.


:) , va garantez ca daca v-ati afla in situatia mea v-ati agita la fel. Imi fac tot felul de ganduri , nu am avut niciodata treaba cu tribunalul , nici nu stiu cum functioneaza tot mecanismul asta si nu vreau indirect sa ajung intr-o disputa de acest gen. Oricum ,si din spusele notarului m-am mai linistit ,dar vreau sa stiu sigur , daca eu ca si cumparator , afland ca ceva nu a fost in regula cu imobilul care mi-a fost vandut ,am vreo obligatie sau trebuie sa fac ceva anume ca sa ma acoper , sa dau in judecata pe vanzatori , dar deja m-as complica foarte mult , nu stiu ce sa zic. Nu vreau decat eu sa fiu lasat in pace si ei sa-si rezolve problemele de familie. (nu ca as fi fost deranjat pana acum in vreun fel , doar gandesc preventiv)
Scuze , acum am vazut semnatura dvs. Oricum , am sa urmez sfatul avocatului Carmen si am sa merg sa discut cu un avocat. Cred ca cea mai sigura solutie este sa ii dau in judecata, dar cum justific motivul ? Trebuie sa-i caut pe mostenitorii pacaliti? Pe de alta parte , nu-mi face placere sa le fac rau nici vanzatorilor , ei se plang ca au locuit o viata in casa aia , au platit impozite , au intretinut casa , au avut grija de bunici , i-au inmormantat si se considera ca singuri mostenitori cu drepturi , daca se poate spune asa. Deocamdata pagubitii nu au intreprins nimic. Nu stiu ce sa fac . Ce sfat imi dati? Daca las lucrurile asa si ei ajung intr-o buna zi la judecata si noii mostenitori isi recastiga drepturile , ce solutii aplica in aceste cazuri instanta? In mod normal banuiesc ca ii obliga pe vanzatori sa le dea partea celor pagubiti , dar daca vanzatorii nu au acea suma ? Nu cumva intru si eu in cercul asta vicios si se lasa cu niste procese ?

Alte discuții în legătură

Achizitie casa veche extinsa ulterior bluesky_c3 bluesky_c3 Se da urmatoarea situatie. Casa pe care vreau sa o cumpar a fost construita in 1980. Pe vremea aceea avea 2 incaperi (o bucatarie si o camera). In ultimii 7-8 ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar zamolxevaleriu zamolxevaleriu am cumparat o casa in anul 2000,dupa 10 ani cineva ma da in judecata ca are si el dreptul la casa mea,vanzatoarea de la care am cumparat i-a decedat sotul pe ... (vezi toată discuția)
Proprietate casa florin_stefanache florin_stefanache Parintii mei au o casa care au cumparat-o dupa ca s-au casastorit mai exact la aprox. 3 ani dupa ce m-am nascut (1980). Banii pentru cumpararea casei i-au ... (vezi toată discuția)