avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un imobil mostenit si acum au mai aparut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un imobil mostenit si acum au mai aparut mostenitori

Buna ziua. In 2012 am cumparat un teren cu casa batraneasca(dobandit prin mostenire de catre proprietari) si acum am aflat ca ar mai exista niste presupusi mostenitori (copii unui frate mort in 1980) . Eu ca si cumparator am vreo obligatie juridica in acest caz? Adica legea ma obliga sa intreprind ceva? Problema este ca eu am investit foarte multi bani pentru a construi pe acest teren o casa si sunt constient ca daca dau in judecata vanzatorii nu pot obtine nici o despagubire pentru ca i-am cunoscut pe parcursul derularii actelor de vanzare cumparare si a fost suficient sa-mi fac o idee. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:27, 9 Februarie 2014
:) , da aveti dreptate , m-am autopanicat , am mai primit niste raspunsuri pe privat si mi s-a explicat ca sansele ca eu sa am de suferit de pe urma acestei povesti sunt minime spre inexistente, caz general valabil , bineinteles cu conditia sa fii cumparator de buna credinta , nu vreun neam sau cunoscut cu care sa ai cine stie ce intelegeri. Se pare ca in orice act de vanzare cumparare exista o clauza , se numeste evictiune ,prin care vanzatorul isi asuma raspunderea pentru orice fapt care ar putea sa-l tulbure pe cumparator in exercitarea drepturilor sale. Hai ca invat si drept :) . Sper ca acest post sa fie de ajutor si pentru altii. Nu primesti prea usor o astfel de veste.
Dumneavoastra sunteti cumparatori cu buna credinta, deci nu trebuie sa fiti ingrijorati de situatie chiar daca apareti cu titlu oneros ai terenului si casei în discutie, sunteti aparati de efectele declararii nulitatii absolute a contractului de vânzare cumparare.
Vanzatorii trebuie sa se "agite" -daca situatia se prezinta asa.
Pana in prezent - presupusii mostenitori aparuti dupa atata timp, trebuie sa argumenteze cu documente justificative afirmatiile lor, apoi sa ridice pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie casa veche extinsa ulterior bluesky_c3 bluesky_c3 Se da urmatoarea situatie. Casa pe care vreau sa o cumpar a fost construita in 1980. Pe vremea aceea avea 2 incaperi (o bucatarie si o camera). In ultimii 7-8 ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar zamolxevaleriu zamolxevaleriu am cumparat o casa in anul 2000,dupa 10 ani cineva ma da in judecata ca are si el dreptul la casa mea,vanzatoarea de la care am cumparat i-a decedat sotul pe ... (vezi toată discuția)
Proprietate casa florin_stefanache florin_stefanache Parintii mei au o casa care au cumparat-o dupa ca s-au casastorit mai exact la aprox. 3 ani dupa ce m-am nascut (1980). Banii pentru cumpararea casei i-au ... (vezi toată discuția)