avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa norma de venit /angajator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa norma de venit /angajator

Buna ziua,

Sunt pfa, neplatitor de tva si in acelasi timp angajat in alta parte cu norma intreaga , iar la norma de venit am o reducere de 40%, daca angajez o persoana cu o norma de 2 ore mai beneficiez de reducerea de 40 % la norma de venit?
La salariul mimim pe economie care sunt contributiile pe care le voi plati eu ca angajator statului pentru cele 2 ore?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:55, 7 Februarie 2014
Un pfa poate angaja . Nu are nici o treaba reducerea de norma cu angajarea altei persoane.
Contributiile sunt in jur de 90 de lei pe luna pt 2 ore. Trebuie sa va inregistrati la finante cu vector de salariati si sa depuneti declaratia 112 pt salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa infiintez un afterschool pe pfa. Miruna Pop Miruna Pop Buna seara! Sunt angajata cu norma intreaga si doresc sa infiintez un afterschool, am cod CAEN 8559 (alte forme de invatamant). Forma de organizare a ... (vezi toată discuția)
Situatii pfa - scutire de la unele taxe brisc_jr brisc_jr Pentru a beneficia de scutirea cu 50% a cuantumului impozitului datorat pe baza normei de venit si a contributiei CASS si pentru exceptarea de la plata ... (vezi toată discuția)
Taxele platite la fisc de administrator si asoc proprietari cyan cyan care sunt contributiile pe care trebuie sa le plateasca la fisc un administrator de imobil si asociatia in cazul in care administratorul este si salariat la o ... (vezi toată discuția)