Buna ziua. Recent am fost concediata din motive care nu tin de pers. angajatului, insa angajatorul refuza sa imi dea banii aferenti preavizului, deoarece a angajat in aceeasi perioada, la negru, un inlocuitor, pe care l-a platit din banii care, pe statul de plata erau pe numele meu. Mentionez ca angajatorul facea plata la 2 sapt dupa ce semnam statele de plata. Fiind de buna credinta si stiind care era procedura de plata, am semnat statul de plata dar banii nu i-am primit. L-am sunat de nenumarate ori, insa raspunsul sau a fost ca ii este greu sa plateasca mai multi angajati, in conditiile in care eu nu mai muncesc la el. Dar nu a fost alegerea mea sa plec. Atat timp cat institutia respectiva mi-a alocat suma de bani in perioada preavizului si eu nu am intrat in posesia ei, cum pot intra in posesia banilor? Care sunt demersurile care trebuiesc facute pentru a-mi recupera banii?
Va multumesc!
(Poate ca nu ii mai ceream, insa, avand in vedere comportamentul angajatorului si lipsa cuvantului, nu merita sa fac nici un compromis. ) :help:
daca ati semnat stau de plata va fi foarte greu sa demonstrati ca nu ati incasat banii...nu inteleg de ce l-ati semnat. oricum nu se poate recupera nimic decat prin proces
Aveti dreptate, insa stiind ca mai intai semnam statele de plata, pentru ca mai apoi sa ne luam banii...am spus sa nu ii pun la indoiala omenia. Si am patit-o! Tipic romaneste! Fiind persoana publica( angajatorul), nici prin cap nu-mi trecea ca ar proceda in acest fel.
Va multumesc pentru timpul acordat!