Glasu Monica a scris:
La art.5 alin 5 si 6 se prevede ca se pot ridica locuinte pe terenuri detinute de pers.fizice, juridice, stat etc. identificate printr-un singur numar cadastral si numar de carte funciara.
Adica o locuinta se construieste pe un teren cu un singur nr cadastral.
Glasu Monica a scris:
O aberatie mai mare nu am vazut , adica dovada dreptului de proprietate se face prin actele de proprietate si extrasul de CF de informare???? Adica dispozitiile Legii nr. 7/1996, Legii nr. 247/2005 nu se mai respecta deloc.....de cand inscrierea in CF are rol constitutiv de drepturi, si nu declarativ?????
Eu cred ca sub acest aspect trebuie facuta diferenta intre
existenta dreptului (sau aspectul constitutiv) si
proba dreptului. Chiar daca dreptul real se transmite prin contract, cu indeplinirea formalitatilor impuse ad validitatem, proba sa este circumscrisa formalitatilor de opozabilitate fata de terti instituite prin legea nr. 7/1996. Prin urmare, mie nu mi se pare nimic in neregula cu textul citat de dvs mai sus. Asa cum un tert e indreptatit sa ignore un contract in valoare mai mare de 2,5 bani neconstatat prin inscris, desi actul juridic exista, tot asa un tert este in drept sa ignore aparenta creata de un contract translativ de proprietate dar care nu a fost reflectat si in cartea funciara. Cele doua merg impreuna, fara ca acest lucru sa confere caracter constitutiv inscrierii in cartea funciara.