avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesorale

In urma decesului parintilor am mostenit o casa si3 ha de pamant.Suntem 3frati.La succesiune sora noastra n-a declarat si paminturile.N-ea pacalit.Dupa 8 ani,cu toate insistentele nu vrea sa le declare,ea detinand certificatela de proprietate ale parintilor.Mentionez ca de 8 ani este singura beneficiara a veniturilor de pe pamanturi.Fara titlurile de propietate nu pot sa fac nimic.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac?.As vrea sa inpartim pamanturile frateste,dar ea nu vrea.Va multumesc.
Casa pentru care s-a dezbatut succesiunea sta pe pamant. Pamantul acela era trecut pe un titlu de proprietate care a intrat si el in dezbatere.
In aceasta situatie presupun ca cele 3 ha de pamant care le vreti impartite sunt pe un alt titlu de proprietate ce nu a fost adus la dezbatere.
Pentru acele terenuri de ale caror roade beneficiaza doar sora trebuie deschisa actiune in instanta si aveti nevoie de avocat. Chiar daca nu aveti titlul de proprietate al terenurilor puteti gasi o copie la primaria care l-a emis .
Asteptati de 8 ani sa... vina o zi cu soare? Cred ca pe asta se bazeaza si sora dv.
Ori faceti actiune in instanta ori, mai degraba, faceti rost de o copie a acelor acte si notificati-o, n-o sa-i vina sa creada ca actionati dupa atata timp, poate intelege si rezolvati fara procese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pamant bunicul slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca se poate . Bunicul meu a decedat in 1986.In urma lui s-a facut succesiunea si s-a impartit la 3 ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, ... Ionut mihnea Ionut mihnea Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, nu știu de unde sa încep. Am gasit un titlu de proprietate unde scrie asa: Comisia ... (vezi toată discuția)