avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Calcul contributii PFA 2014
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Calcul contributii PFA 2014

Buna seara,

Conform legislatiei actuale privind pfa-urile in cazul in care se obtine anual un venit de 30000 ron , spre exemplu care ar fi sumele de datorat catre stat ( contributiile obligatorii in sistem real de impozitare ). ?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters237549 , utilizator 12:26, 6 Februarie 2014
La venitul net datorati 16% impozit si 5.5% CASS . Pentru CAS se achita 31.3% aplicat la o suma stabilita de dv.prin Declaratia 600 . Suma trebuie sa se incadreze intre 35% din salariul mediu brut si de cinci ori salariul mediu brut.
Buna ziua ,

La stabilirea bazei de calcul pentru impozitul pe venit de 16 % se scade se scade cheltuiala cu CASS si CAS ? Pentru exemplul de mai sus CASS ar fi anual 1650 ron, in cazul CAS inteleg ca venitul minim declarat in 600 ar fi 804 ron/ luna,adica 252 ron contributie lunara CAS .
In acest caz baza de calcul ar fi : 30000- 1650- 3024
Va rog sa imi confirmati daca am inteles corect.

Multumesc!
Da, ati inteles corect, pe langa cheltuielile efectuate pentru desfasurarea activitatii, se scad si CAS-ul si CASS-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa contributii catre stat?! o situatie particulara OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, as vrea sa infiintez un PFA, am citit ceea ce se scrie pe forum despre contributiile catre stat dar nu m-am lamurit indeajuns. In situatia de acum: ... (vezi toată discuția)
Ce taxe trebuie platite in cazul unei intreprinderi individuale? programatorcalumea programatorcalumea Buna ziua la toata lume, Sunt programator si vreau sa infiintez o II si sa facturez in Franta o data pe luna. Pe langa asta nu voi fi angajat la nici o ... (vezi toată discuția)