Buna ziua, sunt cetatean strain din tara nemembra in UE (fosta Iugoslavia). Vreau sa cumpar o casa cu teren si ma intereseaza ce spune legea la ora actuala. Precizez ca locuiesc in Romania cu sotia si copilul mai mult de 10, am carte de rezidenta permanenta pentru membrii de familie valabila pana la 2021. Deci intrebarea mea este daca sotia care e cetatean Roman trebuie sa fie prezenta la semnarea actelor și daca eu pot sa semnez actele. Ea in momentul acesta este la casa cea veche la aprox. 600 km de la locul unde vrem sa cumparam o alta casa. In cazul daca eu ca cetatean strain nu pot semna, ce putem face? Din cate stiu eu, inainte eu nu aveam dreptul sa semnez decat doar sotia mea ceea ce mi se pare ilogic in timp ce suntem castoriri, locuim in Romania (avem deja o casa) si indiferent cine semneaza, proprietatea oricum devine un bun comun intre amandoi soti.
Dvs., cetatean strain al unui stat nemembru UE, aveti dreptul sa cumparati imobil de locuit in Romania. Insa nu puteti achizitiona teren (chiar daca acesta este cel aferent imobilului de locuit. Pentru cumpararea terenului este nevoie de semnatura sotiei, cetatean romana, astfel incat, la final, Dvs. veti fi proprietar impreuna cu sotia al imobilului de locuit (in baza comunitatii de bunuri) iar sotia este proprietara a terenului.
In cazul in care sotia nu poate fi prezenta la semnarea actelor autentice, o puteti reprezenta Dvs., in baza unei procuri notariale pe care o veti primi din partea acesteia.
Intrebare
alina240
As avea si eu o intrebare.
Cetatean strain casatorit cu cetatean roman si detin impreuna o proprietate compusa din casa si teren.
Din cauza ca cetateanul ... (vezi toată discuția)