avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stie cineva daca te mai accepta anul acesta ca si ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stie cineva daca te mai accepta anul acesta ca si avocat definitiv daca ai 5 ani ca si jurist?

Buna
Stie cineva daca in noile conditii te mai accepta ca si avocat definitiv daca ai 5 ani ca si jurist conform legii avoacaturii eu zic ca da;

"Art. 19
(1) Dobandeste calitatea de avocat definitiv, in conditiile art. 16, cel care inainte de primirea in profesie a indeplinit functii juridice timp de cel putin 5 ani.
(2) Fostii magistrati nu pot pune concluzii la instantele unde au functionat, iar fostii procurori si cadre de politie nu pot acorda asistenta juridica la organele de urmarire penala din localitate timp de 2 ani de la incetarea functiei respective. "

dar mai zic astia in ordonanta de modificare OUG 159/2008;
"
6. La articolul 16, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 16. — (1) Primirea in profesie se obtine numai pe baza unui examen la nivel national organizat de U.N.B.R, potrivit prezentei legi si Statutului profesiei de avocat.”

7. La articolul 16, alineatele (2) si (3) se abroga.

8. Articolul 161 se abroga

POTE MA AJUTATI CU O OPINIE.vA MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:13, 16 Aprilie 2009
Va recomand discutia de aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. grefierul cu vechime de 5 ani poate deveni avocat definitiv? larisam06 larisam06 Doresc sa stiu daca practicand profesia de grefier timp de 5 ani,pot da admitere in barou ca av.definitiv?multumesc. (vezi toată discuția)
Cind se mai sustine examen de intrare in avocatura? la ce perioade? glo glo cind se mai sustine examen de intrare in avocatura? la ce perioade?pentru ca as dori sa dau si eu examen .multimesc (vezi toată discuția)
Cum sa devii avocat avocatnou08 avocatnou08 buna ziua. As vrea sa stiu si eu care sunt etapele sa devi avocat si cati ani trebuie sa le urmam pana putem spune ca vom fi avocati. multumesc anticipat. (vezi toată discuția)