avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dispare apa din instalatia de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dispare apa din instalatia de incalzire

Suntem un bloc cu 2 scari (doua asociatii separate) si un singur contor de furnizare energie termica(separatia nu este facuta nici pe retur).Furnizorul invoca faptul ca sunt pierderi mari de apa din instalatia de incalzire care ne-ar fi imputabile decat la o scara.Am controlat prin apartamente dar nu am constatat nimic in acest sens(aici nu prea se justifica aerisiri improvizate la ultimul nivel cu scurgeri in pluviala intrucat blocul este de 4 nivele si instalatia functioneaza in parametrii optimi),dupa cum am mai auzit.
Ei ne tot forteaza sa semnam un proces verbal de constatare prin care sa acceptam pierderea respectiva.Atata vreme cat ea este dovedita tehnic nu vad de ce nu o factureaza direct:)
Ce masuri legale se pot lua de catre furnizor impotriva noastra in acest moment?
Un pic de ajutor in acest sens,niste sugestii, va rog,
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ovidiu59, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:55, 8 Februarie 2014
Propuneti furnizorului montarea temporara a unui contor pe retur.
Asa cum spunea domnul Grecu, daca pierderile sunt in bloc se vede diferenta, daca nu, le puteti cere sa va lase in pace.
Daca refuza e clar ca stiu ca nu au dreptate.
Noi am montat un apometru cu verificare metrologica initiala pe care l-am montat pe instalatia de apa rece, dupa apometrul mijloc de masurare legala al furnizorului.Acesta arata aprox. 25% mai putin consum. Cand am sesizat la furnizor ca noua ni se pare ca suntem furati, acesta nici nu a vrut sa auda de ceea ce invocam noi. Intotdeauna aparatul de masura mijloc de masurare legala se ia in calcul, adica aparatul furnizorului. Deaceea daca furnizorul nu pune un aparat al sau, nici nu vrea sa auda de alte variante. Sa monteze el un apometru pe returul instalatiei de incazire ?. Haida, de.
@johnpescar,
Am si eu o intrebare doua la dvs. pentru ca ma intereseaza un pic subiectul.

1. Contorul pe care l-ati pus era de aceeasi clasa cu cel al celor de la APANOVA?
2. Stiti cumva daca aveti montat inainte si dupa contorul de la apa nova supape de sens?

Multumesc,
Rorschach
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Adriantot, moderator
Tocmai asta este ideea: nu vor sa monteze apometru pe retur atunci sa va lase in pace.
Daca mai continuua ii puteti reclama la OPC.
ovidiu59 a scris:

Suntem un bloc cu 2 scari (doua asociatii separate) si un singur contor de furnizare energie termica(separatia nu este facuta nici pe retur).Furnizorul invoca faptul ca sunt pierderi mari de apa din instalatia de incalzire care ne-ar fi imputabile decat la o scara.Am controlat prin apartamente dar nu am constatat nimic in acest sens(aici nu prea se justifica aerisiri improvizate la ultimul nivel cu scurgeri in pluviala intrucat blocul este de 4 nivele si instalatia functioneaza in parametrii optimi),dupa cum am mai auzit.
Ei ne tot forteaza sa semnam un proces verbal de constatare prin care sa acceptam pierderea respectiva.Atata vreme cat ea este dovedita tehnic nu vad de ce nu o factureaza direct:)
Ce masuri legale se pot lua de catre furnizor impotriva noastra in acest moment?
Un pic de ajutor in acest sens,niste sugestii, va rog,

Cred ca de acum am sa incep toate postarile mele cu: niciodata nu juca pe terenul adversarului!
Uitati-va in contract, ce scrie acolo, care sunt obligatiile dvs? Le-ati permis sa verifice instalatia? Au identificat pierderile in zona dvs.? V-au propus sa extinda investigatiile, cum ar fi montare de instrumente de masura suplimentare, si ati refuzat? Problema este a lor si nu a dvs. Nu dvs. trebuie sa demonstrati ca nu aveti pierdiri, ci ei ca aveti. Sunteti cetatean european si aveti drepturi! :)
Sigur, este bine sa fim cooperanti cu furnizorii de servicii dar nu sa le facem noi treaba. Si, nota bene, nu va lasati impresionati de reglementarile lor interne, acelea nu va sunt opozabile! Ei stiu ca nu au nicio baza, de aceea vor sa va pacaleasca sa semnati.

Alte discuții în legătură

Diferenta temperatura tur retur ContSters189595 ContSters189595 diferenta de temperatura dintr tur si retur este de peste 9 grade . este normal acest lucru? administratora afirma ca aceasta diferenta influenteaza ... (vezi toată discuția)
De ce nu fac nimic asociatiile de proprietari ca apa calaie aproape rece se plateste la pret de apa calda? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce asteapta sa faca ceva? Ar trebui sa se uneasca pentru aceasta jepcarie si jecmanire evidenta a oamenilor cinstiti? (vezi toată discuția)
Obligativitatea verificarii apometrelor danuca_dana danuca_dana Buna ziua! Ma numesc Dana și locuiesc într-un apartament tip ANL dat în folosința în anul 2003. Ma ocup de citirea lunara a contoarelor de apa ... (vezi toată discuția)