avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul sot ma deranjeaza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul sot ma deranjeaza

Am o prietena care se afla in urmatoarea situatie: A divortat are un minor in intretinere pt care primeste pensie alimentara de la fostul.Nu a cerut niciunul partaj.Casa unde sta e bun comun el avand o cota de1/3 iar prietena:justcuz: de 2/3. Fostul sot are o concubina in alta localitate si are mutatia facuta pe acea locatie,deci nu mai are domiciliul la casa prietenei.Totusi vine cand vrea la ea acasa(sa vada copilul ,chipurile)sta cat vrea ( vorbim de zile))si pleaca cand doreste cica are dreptul fiind proprietar si el.Ce se poate face fiinca nu dispune de bani pt a cere partajul iar lui ii convine de minune sa fie cand cu ea cand cu cealalta femeie care e insarcinata .Daca nu mai are CI pe adresa fostei sotii mai are dreptul sa locuiasca acolo cateva zile pe saptamana? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 14:12, 13 Februarie 2014
Da are dreptul atata timp cat are o cota parte din acel imobil. Nu intereseaza unde are adresa din CI. O solutie ar fi ca de comun acord cei doi sa se inteleaga asupra vanzarii apartamentului si impartirii banilor.
Si daca nu il lasa sa intre, nu are ce sa i se intample.. atat fizic cat si in acte omul are domiciliul in alta parte.
Dansul are interes sa ceara partajul.
E un domiciliu, e protejat totusi de lege... mie imi pare ca omul cam are dreptul.
Depinde ce haine mai are acolo, ce obiecte personale, cat exact sta, cat contribuie la cheltuieli etc...
Problema e ca vine de multe ori baut si face scandal, pe ea asta o deranjeaza. El nu va cere partaj fiindca ii convine situatia actuala. Cand se cearta cu una vine la cealalta sa stea.
Stimat forumist,

Eu unul, din păcate, văd mai problematică situația, având în vedere că afirmați: ,,Casa unde sta e bun comun.,

Prin urmare, nu este important care este domicilul lui, cât este faptul proprietății sale. Fără partaj, nu îi puteți interzice folosirea bunului proprietate. Orice act de limitare a respectivului drept îmi apare ca un abuz.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Condiții după divorț și partaj Iulia1294 Iulia1294 Buna ziua, In urma divorțului am părăsit căminul conjugal la care am drepturi egale cu fostul soț. Deocamdată nu am făcut Partajul, iar fostul soț ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea este aplicabila si intre soti divortati? vasile-2011 vasile-2011 Uzucapiunea este aplicabila si intre soti divortati? Daca unul din soti, dupa divort, abandoneaza proprietatea mai mult de 30 de ani, dar inca mai figureaza ... (vezi toată discuția)