Am o prietena care se afla in urmatoarea situatie: A divortat are un minor in intretinere pt care primeste pensie alimentara de la fostul.Nu a cerut niciunul partaj.Casa unde sta e bun comun el avand o cota de1/3 iar prietena:justcuz: de 2/3. Fostul sot are o concubina in alta localitate si are mutatia facuta pe acea locatie,deci nu mai are domiciliul la casa prietenei.Totusi vine cand vrea la ea acasa(sa vada copilul ,chipurile)sta cat vrea ( vorbim de zile))si pleaca cand doreste cica are dreptul fiind proprietar si el.Ce se poate face fiinca nu dispune de bani pt a cere partajul iar lui ii convine de minune sa fie cand cu ea cand cu cealalta femeie care e insarcinata .Daca nu mai are CI pe adresa fostei sotii mai are dreptul sa locuiasca acolo cateva zile pe saptamana? Multumesc
Da are dreptul atata timp cat are o cota parte din acel imobil. Nu intereseaza unde are adresa din CI. O solutie ar fi ca de comun acord cei doi sa se inteleaga asupra vanzarii apartamentului si impartirii banilor.
Si daca nu il lasa sa intre, nu are ce sa i se intample.. atat fizic cat si in acte omul are domiciliul in alta parte.
Dansul are interes sa ceara partajul.
E un domiciliu, e protejat totusi de lege... mie imi pare ca omul cam are dreptul.
Depinde ce haine mai are acolo, ce obiecte personale, cat exact sta, cat contribuie la cheltuieli etc...
Problema e ca vine de multe ori baut si face scandal, pe ea asta o deranjeaza. El nu va cere partaj fiindca ii convine situatia actuala. Cand se cearta cu una vine la cealalta sa stea.
Eu unul, din păcate, văd mai problematică situația, având în vedere că afirmați: ,,Casa unde sta e bun comun.,
Prin urmare, nu este important care este domicilul lui, cât este faptul proprietății sale. Fără partaj, nu îi puteți interzice folosirea bunului proprietate. Orice act de limitare a respectivului drept îmi apare ca un abuz.