avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se pot propune martori la termenul la care se constata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se pot propune martori la termenul la care se constata ca este lipsa procedura de citare cu parata?

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti in situatia in care intr-o cauza se constata ca parata nu a fost legal citata, fiind lipsa de procedura, astfel ca aceasta nu s-a putut prezenta , instanta incuviinteaza 2 martori propusi de reclamanta... este O.K? Aceasta proba nu trebuia pusa in discutie la termenul doar la termenul urmator cand va fi legal citata parata?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 13:17, 7 Februarie 2014
E gresita decizia instantei de a intra in cercetarea judecatoreasca inainte ca procedura de citare sa fie indeplinita.

Fiind vorba despre o lipsa de procedura, instanta nu are dreptul sa incuviinteze martori celeilate parti.

Propunerea de probe trebuie sa se faca dupa o dezbatere contradictorie cu partile legal citate.

Daca nu s eprocedeaza astfel se incalca flagrant dreptul la aparare si la un proces echitabil celeilate parti, hotararea astfel pronuntata avand mari sanse de a fi casata in caile de atac.

In cazul in care nu sunt legal citate partile solutia nu poate fi decat cea de acordare a unui nou termen de judecata.
S-a acordat un nou termen de judecata, dar s-a incuviintat si proba cu 2 martori pe care instanta i-a citat in vederea audierii ptr. urmatorul termen. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Sa depun note de sedinta prin care sa arat ca nu snt de acord cu unul din martori? Pentru ca daca eram legal citata puteam sa arat acest lucru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand nominalizez martorii? andabej andabej Am introdus o actiune pe drept comun si am cerut si aprobarea probei cu martori. Era necesar sa trec si numele martorilor pe care ii am in vedere. Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Martori propusi de partea vatamata alexandra.a1404 alexandra.a1404 Cati martori poate propune partea vatamata in cadrul procesului penal? Acestia trebuie specificati in Chemarea in judecata? Martori pot fii si invinuitii ? Pe ... (vezi toată discuția)
Propunerea ºi administrarea de probe nikos_35 nikos_35 Intr-o cauza civila (sistare program vizitare minor), paratul cere amanare in repetate randuri... pt angajare avocat(justificat), studiere dosar si mai nou pt ... (vezi toată discuția)