avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Nerevendicare bunuri personale si acte personale
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Nerevendicare bunuri personale si acte personale

Buna ziua! am o mare problema si va rog sa ma ajutati.
Prietena mea a stat la mine un an si jumate, de o saptamana este plecata la un tip acasa la el, adica m-a parasit pentru altul.

Ea a plecat de acasa de nebuna fara sa ia bagajele la ea.Am vb cu Oana sora ei si a zis ca nu vrea sa isi ia hainele, am vorbit cu alta sora mai mare Dana si nu ii raspunde la telefon.

Mentionez ca are acte la mine diploma de bac, diploma de licenta, certificat de nastere,etc si vreau sa scap de actele ei si de lucrurile ei.Cum procedez ?

Am vorbit cu un politist de la mine de la sectie , a zis ca a sunat-o si nu ii a raspuns la telefon, politistul ii a dat mesaj ca el este de la sectia 12 si sa vina sa isi ia lucrurile si actele ei si tot nimic.Deja a trecut 5 zile ce trebuie sa fac?

Mentionez ca adresa ei din buletin este al surorii ei adica nu sta pe adresa mea.Eu nu stau dupa ea pentru are foarte multe lucruri si vreau sa scap de ele. Le arunc sau le vand ? ce sa fac cu ele ?pentru ca nu are nici o dovada ca le-a lasat la mine.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:13, 7 Februarie 2014
Aveti grija de acte sau trimiteti-le uneia dintre surori. Ma mir ca nu v-au zis asta macar in legatura cu actele.

In legatura cu lucrurile, cumparati niste saci de plastic, puneti-le in ei si gasiti un colt in care sa-i depozitati. Distrugerea nu e o idee buna, ca sa nu mai zic de vinderea lor de pe urma careia ati avea foloase materiale.
Atata timp cat ati spus unui politist ca are acte si lucruri la dvs. exista un martor care v-ar incurca rau atunci cand domnisoara va veni sa recupereze ce a lasat la dvs.

Plecarea asta fara niciun act sau haina e ciudata, nu complicati consecintele. Nu poate dura mult pana cand va veni sau va trimite pe cineva sa le ia.
Problema mare este ca nici surorile ei nu voar sa ia actele si lucrurile.Eu nu pot sa mai stau mult cu lucrurile ei pentru ca nu suntem depozitul ei de haine vream sa scapam de ele pentru ca ne incurca in casa.

Am vorbit cu politistul si el este martor in cazul nostru, daca nu vrea sa vina sa ia si sa le ridice nu pot sa stau dupa ea, trebuie sa fac ceva dar nu stiu cum sa procedez sa nu am prb de natura juridica pentru ca politistul o suna si ii da mesaj si tot nu ii raspunde.

Multumesc!
Daca aveti putina bunavointa veti gasi o solutie, cineva are un balcon liber, o boxa, o uscatorie sau un garaj unde puteti arunca sacii aia. Nu trebuie neaparat sa ii impachetati hainele la dunga insa nu va bateti joc lasand-o fara ele doar pentru ca luat o hotarare care acum va doare.
Aveti ocazia sa faceti un bine nefacandu-i rau. Cred ca si ea v-a facut un bine plecand cat inca nu ati construit lucruri impreuna, nu aveti copii, credite etc., aratati-i ca aveti caracter si nu va razbunati cu mizerii de-astea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra uscatoriei adela88 adela88 Problema sta in felul urmator: dupa ce bunicul meu a fost dus la o casa de batrani pentru ca Alzheimer-ul ajunsese intr-un stadiu avansat si nu mai putea locui ... (vezi toată discuția)
E legal ca un vicepresedinte de sectie de votare sa se deplaseze de la o sectie la alta dupa buletine de vot, daca e neinsotita? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR este voie ca un vicepresedinte dintr-o sectie de votare speciala sa se deplaseze de la o sectie de votare speciala dupa buletine de vot , numai cu un membru ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ContSters458961 ContSters458961 Buna ziua,am divortat anul trecut,eu fiind cea care a inainat divortul deoarece nu mai suportam abuzurile din partea sotului ,mare Politist...care de cate ori ... (vezi toată discuția)