avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

Salutare.
Puteti sa-mi raspunde-ti, va rog, la o intrebare legata de activitatea firmelor de recuperare creante?
Aceste firme, prin salariatii lor, pot transmite catre debitori diverse instiintari [notificari, somatii etc]?
Au competenta asta? sau pot s-o faca numai prin intermediul unui avocat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lauracatoi2006 , utilizator 19:16, 28 Iulie 2009
Va multumesc mult pentru lamuriri.Voi lua legatura cu ei luni,e singura solutie sa mai cer amanare,sper ca vor accepta sa platesc sume mai mici pe luna decat imi cer ei si ca nu se va ajunge la instanta.
Referitor la proprire...nu mai am alte plati de efectuat sau alte propriri...eu sper doar sa nu cumva sa se opreasca mai mult de 1/3 din salariu.
Va multumesc inca o data.
anonim10 a scris:

Va multumesc mult pentru lamuriri.Voi lua legatura cu ei luni,e singura solutie sa mai cer amanare,sper ca vor accepta sa platesc sume mai mici pe luna decat imi cer ei si ca nu se va ajunge la instanta.
Referitor la proprire...nu mai am alte plati de efectuat sau alte propriri...eu sper doar sa nu cumva sa se opreasca mai mult de 1/3 din salariu.
Va multumesc inca o data.
Buna seara, am si eu ma multe intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri, daca se poate. Sa va explic situatia mea: am un credit la care sotul este codebitor in valoare de 25.000 CHF pe 10 ani, din care au mai ramas de plata ~ 23.000 CHF in urmatorii 8 ani (rata este de 450 CHF/luna). In primavara acestui an am dus-o foarte greu, pentru ca sotul nu a avut serviciu, si am acumulat restante, pe care am incercat din rasputeri sa le achitam atunci cand s-a angajat sotul, si am reusit sa le mai reducem, dar tot mai avem o restanta de 1.150. Agentia de recuperare creante mi-a spus la ultima convorbire ca nu mai pot tine dosarul meu si ca il vor trimite in instanta. Astept sa faca acest lucru, poate asa scap de zecile de apeluri cu numar ascuns pe care le primesc pe zi. Intrebarile mele sunt:
1. Sotul meu, ca si codebitor la acest credit, a fost si el introdus in CRB? Ce sanse are sa contracteze el un alt credit mai mic, cat sa pot acoperi restanta?
2. In cazul unei executari silite cu poprire pe salariu, aceasta se face pana la stingerea intregii datorii (adica 23.000 CHF), sau doar a restantei? Poprirea se face si pe salariul sotului, sau doar al meu?
3. Am inteles ca o datorie neachitata se proscrie in 3 ani. 3 ani incepand de cand?
4. In caz de divort, sotul poate scapa de aceasta datorie (adica sa raman eu singura cu ratele / poprirea?).
5. In cazul in care se face poprire, inafara de aceasta suma care se opreste din salariu trebuie sa mai platesc si rata in continuare, sau asta e tot ce mai platesc? Pt. ca, sincer, m-ar avantaja (doar d.p.d.v. financiar) sa mi se faca poprire!!;).
Va multumesc pentru atentie si rabdare si astept raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii banca, poprire lauracatoi2006 lauracatoi2006 Buna seara, am si eu ma multe intrebari la care sper sa primesc niste raspunsuri, daca se poate. Sa va explic situatia mea: am un credit la care sotul este ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)