avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscrisuri false in contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscrisuri false in contractul de munca

Deoarece nu am loc de munca si nici nu mi-am gasit pe meseria mea , m-am gandit sa accept orice fel de munca! Asa ca am dat proba de munca la un fast food unde patron era un arab. Am trecut de proba de munca si am mers sa semnez contractul de munca. Mi-a spus ca sa nu ma intereseze ceea ce imi scrie el in contract , ca aceea este treaba lui. El imi da in mana 900 lei. Mi s-a pus in fata contractul de munca si am cerut sa il citesc totusi sa vad ce semnez. Eram incadrata pe perioada nedeterminata , cu 4 ore pe zi, cu un brut de 450 de lei. Deoarece nu am loc de munca m-am gandit ca e in regula sa accept totusi . La sfarsit dupa ce am terminat de semnat contractele , mi s-a pus in fata o hartie care reprezenta demisia mea. A trebuit sa o semnez in avans , ramanad ca ei sa puna data cand vor sa ma dea afara. Mi s-a spus sa merg la un anumit cabinet medical sa imi fac analizele medicale si pe care trebuie sa le platesc eu. Apoi mi s-a adus la cunostinta programul, Era de 2 zile cate 12 ore de la 7 dimineata la 7 seara , 2 zile de la 7 seara la 7 dimineata si apoi 2 zile libere . La un calcul simplu am realizat ca trebuie sa lucrez 240 de ore cu un venit de 3.75 ron pe ora, fara spor de noapte . Mi s-a mai spus ca pot manca cate un sandwich pe zi , doar daca nu am clienti. Erau totusi 12 ore fara sa ai dreptul la 2 pauze de 15 minute . Acel sandwich nu aveai voie sa il iei acasa. Am mers acasa si am sunat ca nu mai doresc sa merg la ei si sa anuleze contractul . Nu am avut curaj sa le zic in fata ca nu sunt de acord . Suma de 900 de lei ar fi fost ok la un program de 168 de ore si cu spor de noapte. Acest patron are 4 fast food-uri si tot personalul este angajat cu 4 ore pe zi (20 pe saptamana) si lucreaza 60 de ore pe saptamana. Suntem atat de saraci incat ne lasam calcati in picioare pt ca sa putem supravietui... Concluzia a fost ca eu sunt lenesa si nu doresc sa muncesc! De ce acestor patroni nu lise intampla nimic? De ce ne exploateaza ? De obicei prefera tinerii care doresc totusi un loc de munca . Daca tot e prost platit, macar sa fie legal !!!
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:39, 8 Februarie 2014
Ati sesizat vreo institutie abilitata in domeniu ?
Doamna seizati ITM, si da sunt sute de patroni care abuzeaza de oameni, dar aceste abuzuri trebuie sa inceteze, trebuie sa luam atitudine de cate ori intalnim oameni care asupresc alti oameni, fiecare trebuie sa plateasca pentru greselile facute. Multa bafta va doresc!
Poimaine va duceti la ITM cu o reclamatie in care scrieti tot ce ati spus si aici. Va rugam sa urmariti ce se intampla apoi cu sesizarea si daca aveti timp poate ne informati si pe noi. Daca mai aveti o copie dupa contractul de angajare o atasati la reclamatie. Alta data sa inregistrati totul pe mobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postari pe bloguri a unor informatii despre fostul loc de munca SimonaCarmen SimonaCarmen Buna ziua, am fost angajat la un fast food, de unde am fost concediat.Dupa concediere am postat pe site-ul (blogul) meu parerile mele despre acel fast ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat! deranj provocat de un fast food vldstf vldstf langa locuinta mea se afla un imobil cu etaj. la parter s-a deschis de mai mult timp un fast food, iar proprietarul imobilului locuieste la etaj. de cand s-a ... (vezi toată discuția)
Ccomportament inadecvat al patronilor elena32 elena32 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Lucrez intr-o farmacie de aproape o luna, dar a devenit un cosmar. La inceput pana la semnarea contractului a fost ... (vezi toată discuția)