avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Traversare prin loc nepermis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Traversare prin loc nepermis

As dori daca pot sa fac contestatie la o amenda pe care am primit-o pentru ca am trecut printr-un loc nepermis,o sa va explic contextul in care am luat aceasta amenda:
S-a intamplat pe Bd Milea,Bucuresti,vizavi de intrarea in complexul Cotroceni Business Center(fosta Apaca),pe unde traversam eu traverseaza in fiecare ora cel putin 10 persoane,este o portiune din gardul dintre liniile de tramvai care lipseste,si pe acolo trec constant masini si pietoni.Evident am traversat dupa ce m-am asigurat in stanga si dreapta ca nu vine nicio masina,in asa fel incat in stanga prima masina care se vedea era la mai mult de 500 de metri,dupa mall AFI erau oprite la stop cred pe partea cealalta,oricum foarte departe,asta fara exagerare,in dreapta eram imediat langa intersectie la vreo 20 de metri si era verde,deci din partea aceea nu venea nicio masina,eram singur cuc pe strada puteam sa ma opresc in mijlocul strazii sa dansez cred...am vazut dinainte sa traversez masina politiei de la circulatie,dar stiind ca in 2 ani si ceva de cand lucrez in zona respectiva,nenumarate persoane trec pe acolo chiar si atunci cand sunt politisti,nu mi-am facut nicio grija,in sinea mea gandeam ca nu au ce sa spuna ca nu am incurcat in niciun fel circulatia,strada era practic goala,nu am pus in pericol integritatea mea sau a altor participanti la trafic.ajuns pe partea cealalta a strazii,am vazut ca unul dintre ei se apropia,si "jmechereste" il intreba pe celalalt daca vrea shaorma sau kebab:))acolo fiind o shaormerie...vrajeala,se gandeau ca poate fug...si a venit inspre mine,eu apucasem sa intru pe poarta la Apaca,mergand normal,fara sa-mi treaca prin cap ca el venea spre mine de fapt,nu la shaorma:))l-am auzit strigand : Domnul in rosu,puteti sa va opriti?m-am oprit..ma gandeam ca imi tine vreun pomelnic de sfaturi sa nu mai trec pe acolo...s-a prezentat,mi-a strans mana : Agent Pufu Gheorghe de la circulatie! la care i-am raspuns : Pai eu sunt pe jos,cu ce sa va ajut :)) mi-a spus apoi daca stiu ca locul prin care am trecut este un loc nepermis traversarii...i-am spus ca de 2 ani de zile trec sute de persoane zilnic si vad mereu politistii de la circulatie opriti acolo,dar niciodata nu am vazut sa se ia de cineva ca trece pe acolo,pentru ca desi poate parea prostesc,dar este un loc in care ai o vizibilitate foarte buna si te poti asigura ca treci in siguranta...in fine..nu a acceptat logica si scuzele mele...si am sfarsit cu o amenda de 85 de ron achitabila in 48 de ore,altfel se dubleaza...oricum am de gand sa o contestez pentru ca mi se pare o prostie..i-am si spus la sfarsit..Rau am ajuns in tara asta,chiar in halul asta a nesimtirii am ajuns de se dau amenzi pentru orice,ati vazut foarte bine in ce conditii am trecut,ca sigur erati geana pe mine de m-ati "racolat" imediat,ca nu era nici dracu pe strada nici in stanga nici in dreapta si ca nu am impiedicat in niciun fel buna circulatie...
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
Raulinho, utilizator
Cel mai recent răspuns: Neagu9999 , utilizator 16:56, 12 Februarie 2018
Va referiti la lipsa acestei portiuni de gard?
[ link extern ]

Daca vreti sa contestati procesul verbal atunci trebuie sa o faceti cat mai urgent deoarece trec cele 15 zile de la data comunicarii adica pana maxim vineri 21 februarie.

Solicitati schimbarea sanctiunii primite din amenda in avertisment avand in vedere pericolul redus al faptei, depuneti cateva fotografii drept dovada a faptului ca in zona respectiva este utilizata in mod frecvent de catre cetateni, solicitati ca Administratia strazii sector 6 sa prezinte motivatia lipsei portiunii de gard.

oug195
Art.128. - (1) Autorităţile administraţiei publice locale au următoarele atribuţii:
a) iau măsuri pentru menţinerea permanentă în stare tehnică bună a drumurilor pe care le administrează, precum şi pentru iluminarea corespunzătoare a acestora, conform legii;
b) iau măsuri pentru instalarea, aplicarea şi întreţinerea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a echipamentelor destinate siguranţei circulaţiei, conform standardelor în vigoare, ţinând evidenţa acestora;

Gardul in cauza poate fi considerat un echipament destinat sigurantei circulatiei avand in vedere ca separa sensurile de mers si impiedica traversarea pietonilor.
Domnule Cyan,ati avut cel mai bun raspuns posibil la care ma asteptam,nu pentru faptul ca impartim aceeasi parere despre situatia in cauza,dar apreciez logica alegerii articolelor respective,care chiar au legatura directa cu situatia. Exact pe aceleasi idei mi-am bazat si eu apararea,si exact chestiile alea o sa le precizez si eu in contestatia pe care o sa o fac.Cat despre gaura in gard,nu este aceea,este una ceva mai in dreapta,dar asemanatoare,iar pe acolo daca lasi o camera de filmat 24 de ore poti constata ca trec sute de persoane zilnic,si este folosita pe post de "trecere de pietoni" de majoritatea persoanelor.Tocmai de aceea amenda mi se pare atat nejustificata,cat si stupida,aberanta,si alte sinonime de genul.Multumesc frumos de raspuns,apreciez oamenii care isi folosesc creierul cand se incumeta sa dea un raspuns cuiva,atunci cand li se cere sfatul,si nu vorbesc haotic din niste reguli si legi pe care le-au invatat mecanic.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Și..cat te costa contestația în tribunal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere strada colț intersecție ilarion_tgv ilarion_tgv Bună seara, În aceasta seara, tocmai am fost santionat ca, am trecut strada prin loc nepermis, conform specificatiilor agenului de politie. În realitate ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - stabilire vinovat credobiz credobiz In data de 3 august, ma aflam la o intersectie dintre blocuri (strazi secundare). Intersectia nu era semaforizata...era doar cedeaza trecerea, nu erau treceri ... (vezi toată discuția)
Abuz in functie duta_ionut duta_ionut X-(AZI AM FOST SANCTIONAT INTR-O INTERSECTIE IN CARE PENTRU STRADA DIN CARE IESEAM NU AVEAM SEMAFOR AM FOST SANCTIONAT CU AMENDA DE 70 LEI PENTRU TRECEREA PE ... (vezi toată discuția)