Buna ziua lucrez la o societate unde se da afara pe capete ca sef bucatar sint amenintat ca voi fi dat afara sau voi primi avertismente din partea sefilor.Eu le-am spus ca nu respect decit fisa postului de sef bucatar si nu pot face ce spun ei pentru ca consider ca pun viata colegilor in pericol si a clientilor. Ar mai fi ceva: sant oameni angajati pe alte posturi nu au nici calificare dar lucreaza pe postul de bucatar, iar noi cei care avem calificare santem amenintati verbal ca vom pleca. ce ar trebui sa fac in aceasta situatie si cum sa procedez ,astept raspuns pe forum.
Cred ca cel mai potrivit ar fi sa incercati sa va gasiti un loc de munca in alta parte....Angajatorul are, de regula, o pozitie de dominatie asupra salariatului si poate apela la o sumedenie de ilegalitati numai ca sa va determine fie sa plecati dvs. de buna voie, fie sa va dea ei afara aparent "legal".
Nerespectarea de catre angajator a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata InspectoratulUI Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Este foarte adevarat ca poti sesiza ITM, dar suntem in Romania.....angajatorul in practica se "descurca" si intr-o astfel de situatie....raman la parerea mea ca, intr-o astfel de situatie conflictuala, mai bine iti cauti un alt loc de munca......
Si daca suntem in Romania, asta ce inseamna , retoric vorbind? Nu cred ca "descurcatul" este o solutie d.p.d.v. al legalitatii si nici sa-i indruman pe useri sa-si caute un alt loc de munca - o solutie destul de simpla si la indemana oricui care nu acceseaza Forumul,
Abuz in functie
bobita_ete
lucrez la o insitutie RATB in care am suportat tot felul de nedreptati si abuzuri in functie ,din partea sefului meu....de curand am primit un calificativ de ... (vezi toată discuția)