Va prezint urmatoarea speta , cu speranta ca imi puteti oferi niste lamuriri .
Dosar penal , cercetat pentru evaziune fiscala A , cercetata pentru fals in inscrisuri oficiale B . In urma expertizei contabile , care a durat 3 ani , se constata ca , printre furnizorii lui B apare si C , care este citat ca MARTOR , pentru a da lamuriri .
La 2 zile dupa ce da declaratia , lui C i se inmaneaza un exemplar din raportul de expertiza , spunandu-i-se sa depuna obiectiuni in 48 ore . Intrebari :
1. Daca C este MARTOR este legal sa i se aduca la cunostiinta expertiza , care este material probator si nu il priveste pe el ?
2. Are C calitatea necesara sa depuna obiectiuni la expertiza ?
3. Daca , cumva , din martor a devenit invinuit , nu trebuia sa i se aduca la cunostinta aceasta schimbare ?
4. Expertiza contabila a durat 3 ani , iar raportul cuprinde 170 pagini ( fata-verso).
Este normal sa se pretinda formularea de obiectiuni intr-un termen atat de scurt , mai ales cand nici A , nici B , nici C nu sunt de meserie contabili ?
Multumesc pentru ajutor .
Onorariu expert
inim2
buna ziua,
sunt expert tehnic. am intocmit o expertiza la solicitarea instantei pe care am depus-o la termenul A impreuna cu decontul .
la acelasi termen ... (vezi toată discuția)