avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sanse partajare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sanse partajare imobil

El si Ea. Unul dintre ei cumpara o casa si il trece si pe celalalt in actele casei. Apoi se casatoresc, apare si un copil iar apoi divorteaza. Tinand cont ca, casa a fost cumparata doar din banii unuia dintre ei doi si ca s-au casatorit dupa, nu inainte de achizitionarea casei, dupa divort au aceleasi drepturi asupra casei sau balanta inclina in favoarea celui care a avut banii ca sa o cumpere?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:49, 7 Februarie 2014
Stimat forumist,

Am înțeles ce doriți, dar, sincer, vorbiți ocolind datele.

În primul rând, ce înseamnă :,,il trece si pe celalalt in actele casei;;? Eu unul înțeleg că este coproprietar, respectiva persoană. Atunci care ar mai fi neclaritatea dvs?

Cu stimă.

Depinde de acte. De ce se cere in instanta. De nevoia partilor de intelegere sau razboi. Dar intai de actele incheiate. Si de El si Ea.
Fiecare din cei 2 au cota inscrisa in actul de proprietate, nu au nici mai mult , nici mai putin decat cat scrie acolo.
Daca unul din ei ( cel care a platit ) poate proba ca practic l-a imprumutat pe celalalt cu suma necesara pt a cumpara o cota, ar avea un drept de creanta.
Daca tot a dat toti banii cat valora acel apartament, intrebarea fireasca care se naste.. e de ce a acceptat ca si cumparator in acte pe celalalt ?
Copilul nici nu conteaza in ecuatie.. cert e ca cel care a dat banii s-a cam fript.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzarea unei case Nuts230 Nuts230 Bună ziua, am și eu o întrebare. În urma decesului unor rude părinții mei au moștenit o parte din casa lor (25%). Împreună cu celalalt moștenitor ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,vreau să cumpăr o casa eu dau banii toți,iar în ... alinpop4772@gmail.com alinpop4772@gmail.com Bună ziua,vreau să cumpăr o casa eu dau banii toți,iar în viitor prietena mea vrea să participe și ea la investiție adică să-mi restituie jumătate ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Ionut.Abc Ionut.Abc Buna ziua, As dori o lamurire cu privere la partajul bunurilor in cazul unui divort. Luam ca exemplu casa. Daca procedura de achizite a acesteia a inceput ... (vezi toată discuția)