avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect favorabil prin care prevede ca .....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect favorabil prin care prevede ca .....

Buna doresc sa stiu daca proiectul de lege care a primit aviz favorabil din partea cabineului domnului ministru in legatura cu Administratori de bloc precum ca sunt obligati ca de 3 ori pe an sa afiseze in scris sau prin e-mail situatia financeara a blocului pe care il administreaza . Acum intrebarea mea este ca inafara de aviz favorabil exista si scris , sau este suficient avizul favorabil dat in data de 15-17 ianuarie 2014 ? Sau este scris in lege daca da care este articolul ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:15, 16 Martie 2014
Buna am o intrebare tot in legatura despre lege 230/2007 care prevede adaugara la art 36 dupa litera f sa fie adaugat f1 in legatura cu adm de bloc ... din cate observ a fost votat in senat si a fost transmisa camerei deputatilor camera decizonala L.691/2013 unde pot sa gasesc in ce stadiu este aceasta lege ? Multumesc
ollyjunior a scris:
Da proiectul este intocmit de cei de la PDL, PP-DD si PSD daca nu ma insel

Ca sa va edificati accesati pagina Senatului:
[ link extern ]
Observati cine sunt initiatorii: "Cadâr Leonard - senator Independent; Dincă Marinică - senator PD-L; Ghilea Găvrilă - senator PD-L; Ioniţă Dan Aurel - senator PP-DD; Luchian Ion - senator PNL; Marian Dan-Mihai - senator PD-L; Miron Vasilica-Steliana - senator PP-DD; Oprea Dumitru - senator PD-L; Paşcan Emil-Marius - senator PD-L; Popa Nicolae-Vlad - senator PD-L; Tişe Alin-Păunel - senator PD-L; Volosevici Andrei-Liviu - senator PD-L"

Daca Legea 230/2007 si HG 1588/2007 contin indatoririle administratorului, ale presedintelui, ale cenzorilor, comitetului executiv..., iar unii din acestia nu-si fac treaba asa cum prevede legislatia actuala, ce va face sa credeti ca acestia vor respecta aceeasi lege la care se va mai adauga inca o indatorire!?
Cititin aici forma adoptata de Senat:
[ link extern ]

Acum, dupa adoptarea in Senat, proiectul a fost trimis la Camera Deputatilor care este decizionala si inregistrat ca PL-x nr. 100/2014.
Urmariti-l aici:
[ link extern ]
Inainte de a intra in dezbatere la Camera asteapta avize si raport de la doua comisii.
Probabil ca va deveni lege in scurt timp pentru ca nu afecteaza cu nimic bugetul national, nu necesita rectificari bugetare..., ci doar introduce o sarcina suplimentara pentru presedintele asociatiei.
Daca administratorul trebuie sa informese in scris fiecare proprietar, trimestrial situatia financiara cu toate elementele de cheltuieli , venituri, incasari si plati, sigur ca cei care vor respecta legea si vor intocmi aceste situatii vor avea o munca suplimentara fata de cea de acum. Este normal sa fie platit cu ceva mai mult pentru asta. Apoi sa trimita in scris fiecarui proprietar inseamna sa redacteze atatea exeplare cati proprietari sunt, sa mearga din usa in usa si sa le predea cu confirmare de primire pe un tabel sau pe inca un exeplar ce ramane la asociatie... ori poate cel mai corect ar fi sa le trimita prin posta cu confirmare de primire, sigur cu suportarea de catre proprieatri si a acestei cheltuieli.

Anul trecut am trimis 12 notificari, prin posta cu confirmare de primire. Jumatate din acestea le-am primit inapoi pentru ca postasul nu a reusit sa nimereasca acasa destinatarul, ori destinatarul nu a mers la posta chiar daca i s-a lasat de catre postas un aviz in cutia de posta personala... Dar fiecare din acestea a costat cate 5 lei, sume adaugate pe lista de plata aferenta lunii in care am scos banii din casieria asociatiei.

~ final discuție ~