avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor somaj

Daca un salariat se afla in situatia in care este pensionat de invaliditate de gradul III,deci cu drept de munca de 4ore(1/2 norma),si este disponibilizat de la locul de munca,are dreptul la ajutor somaj in functie de vechimea in munca ?

Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 7 Februarie 2014
Atata timp cat beneficiaza de pensie de invaliditate nu poate beneficia de indemnziatie de somaj (chiar daca este disponibilizat).
Chiar daca pensionarul de grad III cu drept munca 4 ore nu isi gaseste loc munca ?
Multumesc
Chiar daca acea persoana nu isi gaseste un nou loc de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grad de invaliditate iii lia19 lia19 O persoana ,pensionar cu gradul III de invalidiatate,care este angajata momentan in institutie cu contract de prestari de servicii,poate fii incadrata cu ... (vezi toată discuția)
Pensionar grad 3 are drept la somaj ? psorinp psorinp vechime in munca de 25 ani , de 5 ani este pensionat de invaliditate grad 2 iar acum 2 luni la revizuirea anuala i s-a schimbat gradul din 2 in 3 cu drept de ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala ContSters265634 ContSters265634 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot afla la ce pensie pentru caz de boala am dreptul. Am astm bronsic alergic cronic, deci presupun ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)