Sigur ca da! Problema este ca, in Romania, atat asociatiile de proprietari, cat si sistemul de justitie, au ramas legate de sistemul comunist, si de un arhaism independent de lege, asa cum ar intelege un om obisnuit. Daca s-a vorbit de sistemul mafiot, ala care-i asigura salariul judelui, nu va asteptati la vreo sanctiune. Lipsa de raspundere a magistratilor, fiind vorba si de procurori, a construit un sistem. In ceea ce priveste asociatiile, in urbea ”mea”, politia, parchetul, primarul si judele isi dau mana pentru a ocrotii furtul proprietarilor! Ex. judele a admis proba cu martori (testimoniala), a cerut asociatiei (repetat), sub sanctiunea amenzii, sa puna la dispozitia instantei documente. Au fost luate declaratiile martorilor, au fost amanate termene pentru instiintarea asociatiei in legatura cu depunerea doc. solicitate si, fara noima (aparent), toate acestea au fost uitate, judele luand o hotarare care nu are legatura cu adevarul, si nici cu probele considerate utile ... la un moment dat. Asadar, sfatul fiind primiut de la un avocat cu vechime: ” D-le, va pierdeti banii si sanatatea! Nu puteti gasii dreptate! aici se judeca pe baza de interese! Eu n-am renuntat! La urmatorul termen, sa aveti si cativa prieteni in sala, sa nu mai ramaneti singuri in fata instantei! eu nu cred in listele aleatorii, nici in distribuirea aleatorie a cuzelor... Totusi, daca este ordin sa pierdeti procesul? Legea 230/2007 este facultativa pentru procurorii pe care ”i-am intalnit” in cauza privind impostorii din asociatia noastra. Nici priceputii in ”juridice” nu dou raspunsuri atunci cand tagma este pusa la colt. Trebuie sa simulam adevarul si dreptatea! Mult noroc!