avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Teren dobandit dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Teren dobandit dupa casatorie

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca terenul dobandit dupa casatorie prin act de donatie pe numele sotului( de la tatal acestuia) ii revine o cota parte in caz de divort si sotiei.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:39, 7 Februarie 2014
nu-i revine nimic.
Numai daca era specificat in actul de donatie ca este donat ca bun comun.
daca i l-a donat sotului inseamna ca nu l-a donat ambilor, nu credeti ?
Aveti dreptate. #-o
In acest caz in actul de donatie trebuie sa fie specificat ca donatia reprezinta bun propriu al donatarului.
Nu trebuie sa fie specificat nimic, daca i-a donat doar lui x, e bunul lui propriu prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre soti vero_vero vero_vero sotul meu a mai fost casatorit si are doi copii majori din prima casatorie,are un apartament obtinut prin partaj voluntar in urma divortului si un teren ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti Radulex Radulex Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un contract de donatie facut in anul 2007, prin care sotia doneaza sotului cu scutire de raport, cota de ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract vanz-cumparare cu procente tony123 tony123 Buna ziua! Am cumparat un teren in 2006, sotul meu (cu care am facut cununia in acel an) neparticipand cu nimic. Se poate face acum un act aditional in care sa ... (vezi toată discuția)