avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii in bloc

Buna seara ma numesc Savin Cristina si sunt proprietara unui apartament la etajul 4 al unui bloc.In urma cu 2 ani acoperisul blocului tip sarpanta a fost luat de catre o furtuna. Acoperisul a fost construit cu toate aprobarile necesare si in baza unui proiect acesta efectuindu-se inainte de 1989.In urma caderii acoperisului scara blocului a ramas fara scurgere .Locatarii etajului 1 si parter au suspendat teva de scurgere a apei de pe bloc gandindu-se ca nu vor mai avea nevoie de ea daca tot au acoperis pe bloc.De 2 ani se fac tot felul de improvizatii privind scurgerea pentru ca cei 2 locatari nu vor sa ia in cansideratie necesitatea de a face iar pluviala in casa lor. Cum trebuie sa procedam ? Cui trebuie sa ne adresam?
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: rwkovacs , utilizator 21:13, 7 Februarie 2014
Reparatia trebuie facuta prin asociatia de proprietari.
Faceti o solicitare scrisa catre presedintele asociatiei, solicitare in doua exemplare, sa va fie inregistrata si cereti sa fie analizata in comitet.
In Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se prevede:
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
..............
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;
.........
m) asigura urmarirea comportarii in timp a constructiei, pe toata durata de existenta a acesteia

..........
Art. 32.
........
(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.
Avand in vedere natura instalatiei respectiv parte comuna,mai ales ca prin proiectul initial a existat,executia acesteia intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari ,nefiind necesar acordul acelor proprietari reticenti
ynocentta a scris:

Avand in vedere natura instalatiei respectiv parte comuna,mai ales ca prin proiectul initial a existat,executia acesteia intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari ,nefiind necesar acordul acelor proprietari reticenti


Bine zis proiectul initial, care a fost modificat.

Oamenii aceia ce erau sa faca cu teava aia in casa daca a fost dezafectata? Au scos-o logic nu? Acum vezi doamne s-a stricat sarpanta, si vor sa treaca iar prin casele oamenilor.

Rezolvarea problemei este destul de simpla. La ultimul etaj in plafon faceti o gaura si executati acolo o scurgere si iesiti cu teava prin exteriorul blocului, pana jos.

Mi-e greu sa cred ca daca aveati sarpanta nu ati avut si sistem de scurgre la sarpanta pe exterior cu streasina si burlane.

Este cea mai simpla metoda si ramaneti si prieteni cu vecinii de la cele 2 apartamente.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatarii alingiusca alingiusca Buna ziua , locuiesc la etajul IV ,am facut proiect aprobat pentru construirea unei sarpante din lemn(proiectul nu este pe numele meu - pe numele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Acoperis tip sarpanta construit de un vechi proprietar (probleme primarie) Cipri28 Cipri28 Buna ziua, acum 4 ani am achizitionat un apartament la etajul 4, pe bloc exista deja un acoperis construit de la un proprietar anterior (nici macar ... (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)