avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Divergenta cu asociatia e proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Divergenta cu asociatia e proprietari

Buna ziua!

Locuiesc la parterul unui bloc, dar baia mea este iesita din corpul principal al cladirii. Aceasta arhitectura este de cand a fost construit blocul (1943), un corp similar gasindu-se in oglinda si la scara I, eu locuind la scara V. Corpul iesit, are un acoperis. Din pacate, din cauza vremii si a vechimii, acesta s-a deteriorat in asa hal incat cand ploua, imi curgea si mie in baie prin instalatia electrica. Am sesizat administratia in numeroase randuri pentru remedierea problemei, dar nu s-a intamplat nimic. In final am remediat problema din fonduri proprii, iar acum incerc sa recuperez banii de la administratie, administratorul spunandu-mi initial ca daca rezolv singur si prezint dovezi (chitante, facturi) imi vor fi dati banii.
Desi am aceste dovezi, acum mi se spune ca partea in cauza nu ar fi parte comuna, si ca administratia nu ar trebui sa plateasca nimic. Mentionez ca planul cadastral arata clar ca acest corp face parte din bloc (eu nefacand nicio modificare ulterioara constructiei initiale), dat fiind ca sub el se gaseste si o pivnita care nu este a mea. De asemenea, pe acoperisul corpului se scurg burlanele care vin de la etajele superioare, iar pe exterior este si teava de gaze a scarii.
Ce ma sfatuiti sa fac, pentru ca aceasta situatie nu mi se pare deloc corecta. Cum pot recupera banii?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
pda88, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:05, 19 Aprilie 2020
!-Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
2-Administratorul de imobil,este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie
3-Anterior demararii executarii de reparatii pe cont propriu era necesar sa incheiati document cu asociatia de proprietari prin reprezentant legal care sa consemneze necesitatea interventiei si ca aceasta initial va fi realizata de dv si ulterior c/v va fi restituita de catre asociatia de proprietari
Legal,fiind parte comuna este obligatia exclusiva a asociatiei de proprietari sa administreze si sa intretina partea comuna
4-Sesizati oficial presedintele de asociatie si desfasurati demersuri pentru recuperare suma
Daca presedintele de asociatie este reticent la cererea dv,ultima varianata ar fi actiune in instanta
Dintr-un punct de vedere administratorul are dreptate:acoperişul băii foloseşte numai dumneavoastră şi proprietatului piviniţei.
Ceeace schimbă situaţia sunt burlanele de scurgere care deversează apa pe acoperişl băii.
Puneţi în vedere Asociaţiei să mute burlanele sau să plătească reparaţia.
Inainte de a efectua reparatia cam cu doua luni, am trimis administratiei precum si presedintelui de bloc scrisori cu confirmare de primare pentru a remedia situatia. Au refuzat primirea acestora si mi s-au intors.

[ link extern ]

In lege nu se face distinctie intre tipurile de acoperis. Pentru ca punctul a sa fie valabil, adica exploatarea normala, e logic ca este nevoie de acoperis, cel putin asa mi se pare logic.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2020
pda88, utilizator
Aveti dreptul sa va recuperati banii pentru reparatia partilor comune. Aveti posibilitatea sa formulati o actiune in instanta si sa va recuperati banii de la asociatie. Este important ce probe aveti si cum sunt administrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii in bloc savincristina savincristina Buna seara ma numesc Savin Cristina si sunt proprietara unui apartament la etajul 4 al unui bloc.In urma cu 2 ani acoperisul blocului tip sarpanta a fost luat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , locuiesc la bloc la etajul 4/4 mihasavoiu mihasavoiu s-a rupt burlanul si imi ploua in casa , am vorbit cu administratorul si mi-a spus ca el nu are ce imi face si sa aduc pe cineva sa-l repare si eu sa platesc . ... (vezi toată discuția)
Reparații efectuate prost acum doi ani la subsolul blocului. ce căi legale există pentru a obliga asociația să rezolve situația? doomiz doomiz in urma cu 2 ani am facut reparatia instalatiei de la subsolul blocului cu o firma , care a fost platita din fondul de infrumusetare a locatarilor, dar dupa ... (vezi toată discuția)