avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Putem ceda noi copiii, in favoarea mamei, partea noastra la casa, chiar in cazul in care ea este diagnosticata cu un grad de handicap sever? Unul dintre noi deja o reprezinta legal. Dar vrem sa ramana ea mostenitoare cat mai este in viata. Suntem toti de acord. Se poate?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:10, 8 Februarie 2014
Nu puteţi ceda în favoarea mamei. Puteţi, în schimb, să acceptaţi succesiunea şi apoi să faceţi un partaj prin care cota dumneavoastră să îi fie atribuită.

Nu ar fi util nici să renunţaţi la succesiune. Prin renunţarea descendenţilor, legea cheamă la succesiune succesibilii din clasa a doua - fraţii şi surorile defunctului (dacă aceştia sau unii dintre ei au acceptat succesiunea în termen), alături de soţia supravieţuitoare. Nu cred că asta doriţi.
Eu zic ca ar putea ceda, de ce nu? O donatie catre mama si aia e! Si daca se raporteaza, ce? Slabe sanse, realmente, sa moara copiii inaintea mamei asa incat... zic eu ca ar fi ok.
Totusi, va trebuie curator pentru treaba aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)
Succesiune corina stancu corina stancu tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi mostenire mwijng mwijng Buna ziua tuturor, Adresez o intrebare celor in masura sa ma sfatuiasca in urmatoarea privinta: tatal meu a decedat acum 5 luni. Dimpreuna cu fratele meu si ... (vezi toată discuția)