avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa executor judecatoresc

Buna ziua
Am o intrebare legata de taxele executorilor judecatoresti si anume daca aceasta taxa in cazul in care il voi prezenta mai jos nu este cumva foarte mare fata de ceea ce se specifica in lege;
Am primit o instiintare de la biroul unui executor judecatoresc prin care sunt instiintat ca sa dispus masura popriri asupra conturilor mele pana la concurenta sumei de 3476,77 lei ,suma compusa din 1977,16 lei creanta creditor si 1499,61 lei cheltuieli de executare silita.
Nu am o problema cu poprirea ci doar cu marimea cheltuielilor de executare silita care este aproape cat suma creantei.
Va rog sa i-mi spuneti daca suma ceruta de executor nu este cumva exagerat de mare si care ar fi suma corecta care ar fi normal de platit?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 09:24, 9 Februarie 2014
Cheltuielile de executare trebuie sa fie defalcate, sa va fi scris cat e onorariu si ce reprezinta acele cheltuieli.
Puteti contesta in instanta in termen de 15 zile, alta cale nu e.
Am contestat oricum in instanta,dar eram interesat daca in general in alte cazuri de acest fel si din cazuistica de zi cu zi taxele executorului nu ar trebui sa fie mai mici in cazurile acestea.

In ceea ce priveste creantele ce depasesc valoarea de 1.000 de lei, normele in vigoare pana in prezent prevedeau, atat pentru executarile indirecte, cat si pentru popriri, un tarif de 60 sau 150 de lei plus 2% din suma ce depaseste 1.000 de lei, pentru creante a caror valoare depaseste 1.000 de lei. Totusi, actul normativ diferentiaza tarifele in functie de cat de mare este valoarea creantelor, stabilind urmatoarele:
Pentru creantele in valoare de peste 1.000 lei, dar pana la 50.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 75 lei plus un procent de 2% din suma care depaseste 1.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. Onorariul maxim ce poate fi practicat este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
cam asta e, faceti contestatie la executare... si acolo cereti reducerea cheltuieliloe de executare. verificati si legea executorilor pentru ca acolo sunt prevederi privind onorariile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu executor judecatoresc Mirovi Mirovi Care este suma maxima sau cota procentuala ce poate reprezenta onorariul executorului judecatoresc (exclusiv cheltuielile administrative si procedurale) din ... (vezi toată discuția)
Executare silita cheltuieli - contestatie teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca stie cineva despre cum se stabileste valoarea cheltuielilor cu executarea. Valoarea acestor cheltuieli reprezinta ... (vezi toată discuția)
Se poate face contestatie la executare? olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, O sa va redau mai jos speta mea,cu rugamintea de a ma ajuta si pe mine daca puteti;deci: - la inceputul anului am pierdut un proces cu privire la ... (vezi toată discuția)