avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Martori mincinosi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Martori mincinosi

Sunt in partaj judiciar cu fostul sot care cere prin actiune 50% din casa mea bun propriu cumparat inainte de casatorie si renovat in timpul casatoriei.Toate materialele le-am cumparat eu (din banii mei personali) El a prestat doar manopera. In actiune declara ca a fost demolata total casa, fiind veche si nelocuibila, devenind astfel bun comun Dupa ce am depus intampinarea la care am anexat si poze cu casa in faza de renovare, a recunoscut ca au ramas in picioare doar 2 pereti din casa veche,cei care se vedeau in poze, si doar restul s-a demolat.Doi din martorii lui au declarat (au mintit mai bine zis) ca, casa a fost demolata,mai putin cei 2 pereti .Expertiza inca nu s-a depus.Daca expertul a constatat ca,casa nu a fost demolata,pot sa le fac plangere penala celor 2 martori mincinosi? Se va lua in seama declaratia lor daca expertul ii contrazice? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters301351 , utilizator 18:01, 11 Februarie 2014
Casa nu a fost demolata si expertiza cred ca va dovedi ca nu s-a demolat.In spatele casei in prelungirea ei s-a construit inca o camera din bca.Peretii acestei camere era grosi de 20/25 cm iar restul peretilor aveau o grosime de 50/55 cm.Nu cred ca expertul nu si-a dat seama ca minte reclamantul.Cand l-a intrebat de ce a facut asa grosi unii peretii ( interiori )
nu a stiut ce sa raspunda.Nu s-au luat probe din ziduri desi eu am fost de acord sa repar dupa. Oricum adevarul va iesi la suprafata,zic eu.

"Cat despre partea cu martorii mincinosi, intrebati la drept penal. Eu nu vad castigul si nu intelegd e ce sa riscati un dosar penal de denunt calomnios...""
Calomnios? de ce credeti ca eu mint?
[

Nu zice nimeni ca mintiti, insa si martorii pot fi de buna credinta, ei nu trebuie sa fi asistat la demolare si sa vada cati pereti au ramas sau nu in picioare, puteau sti de la reclamant ca s-a demolat si gata. Iar daca le faceti plangere pt marturie mincinoasa, va pot face si ei plangere pt denunt calomnios, asta era.
Martorii nu au fost intrebati "de unde stiu" sau daca au vazut ei ca s-a demolat.
Tocmai de-aia vor putea spune in declaratiile din procesul penal, lucrurile se vor clarifica (poate, nu stiu) si ei se vor supara pe dv.
Repet: intrebati la drept penal, cred ca trebuie sa existe o intentie de a induce instanta in eroare. Pentru marturie mincinoasa nu e condamnat unul care crede ceva ce nu e real, ci unul care stie ca minte. Daca acei martori au fost indusi in eroare, nu sunt sanse mari sa fie condamnati si atunci... unde isi vor varsa ei furia ca au avut emotii si dosar penal?

Prea le luati personal, justitia omului e a omului, nu e una divina, absoluta; aici lucrurile depind de probe mai mult decat de adevar. V-ar fi ajutat mult si in procesul civil sa intrebati martorii de unde cunosc aceste aspecte privind demolarea, uneori martorii se incurca sau se tradeaza sau, cel putin, se arata superficialitatea cunostintelor lor.

Alte discuții în legătură

Declaratie calomnioasa,sperjur hristo hristo Buna ziua, In anul 2003,luna mai, am fost cercetat in urma unei plangeri a unei minore de 13 ani pt. infractiunea de viol calificat si relatii sexuale cu o ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi pop_maria pop_maria buna seara....ce se va intampla, cu martorii, propusi de reclamant care au mintit si a caror declaratii deformate ale realitatii au contribuit semnificativ la ... (vezi toată discuția)
Marturie falsa bad_sonia bad_sonia unchiul sotului meu a fost martorul parti adverse intr-un proces civil (rezilierea unui contract de v-c cu clauza de intretinere dobandit de mine inaintea ... (vezi toată discuția)