avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
johnny_d a scris:

catalin1980 a scris:

1 Prin contractul de vanzare:
A Vanzatorul transmite proprietatea unui bun in schimbul unui pret,sau orice alt drept
B Vanzatorul se obliga sa transmita cumparatorului un drept in schimbul unui pret
C a sau b dupa caz

b
e obligatoriu pretul pt a nu fi vorba de schimb

C corect
A se interpreteaza : Vanzatorul transmite proprietatea unui bun,sau orice alt drept in schimbul unui pret
johnny_d a scris:

catalin1980 a scris:

2 Actele incheiate de mandatar cu depasirea imputernicirilor primite,daca nu poate fi invocata ideea mandatului aparent,isi vor producele efectele:
A fata de terti,mai putin persoana cu care a contractat mandatarul,de la data ratificarii
B fata de parti in cazul ratificarii,de la data incheierii actului
C fata de mandant,in lipsa ratificarii,in conditiile gestiunii de afaceri

c
b-de la data ratificarii

ABC corect

Se aplica si regulile de la reprezentare
Fata de terti -de la data ratificarii
Fata de parti-de la data incheierii actului
Mandantul poate raspunde in cond gestiunii de afaceri daca nu raspunde in cond mandatului
johnny_d a scris:

catalin1980 a scris:

3 Produc efecte retroactive fata de terti
A revocarea ptr neexecutare
B revocarea ptr ingratitudine
C revocarea donatiei intre soti

b

AC corect
In cazul ingratitudinii drepturile tertilor nu s afectate ca in cazul restituirii,retroactiv
johnny_d a scris:

catalin1980 a scris:

4 Exceptia de garantie poate fi invocata:
A fata de vanzator
B fata de succesorul universal sau cu titlu universal al vanzatorului
C in orice contract de instrainare cu titlu oneros

ab
c-partile au inlaturat garantia

AC corect
Asta e mai dubioasa
B-poate fi invocata fata de ei ,dar nu ab initio.cred ca doar dupa moartea vanzatorului
C poate fi inlaturata,dar nu cred ca pot inlatura absolut
sunt bune grilele ,mai posteaza.....:)

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)