tedddybear a scris:
in materia efectelor confirmarii actului anulabil:
a) acesta isi produce efectele din mom incheierii contractului si atrage renuntarea la mijloacele si exceptiile ce puteau fi opuse, sub rezerva insa a drepturilor dobandite si consevate de tertii de buna-cred
b)cand fiecare dintre parti poate invoca nulitatea contractului sau mai multe parti o pot invoca impotriva alteia, confirmarea facuta de una dintre acestea nu impiedica invocarea nulitatii de catre celalalte parti
c)pt vicierea consimtamantului prin dol sau violenta implica prin ea insasi renuntarea la dreptul de a cere daune interese
astept poate rasp si nicoleta si dupa iti dau rasp
ab
c-nu implica renuntarea......
iuli_c a scris:
tedddybear a scris:
contactul este anulabil cand au fost nesocotite dispozitiile legale privitoare la:
a)capacitatea sau consimtamantul uneia dintre parti a fost viciat si in alte cazuri anume prev de lege
b) capacitate de exercitiu, cand consimtamantul uneia dintre parti a fost viciat si in alte cazuri anume prev de lege
c) capacitate de exercitiu si de folosinta, cand consimtamantul uneia dintre parti a fost viciat si in alte cazuri anume prev de lege
imi cer scuze pt eventualele greseli de scriere.
eu nu sunt deloc patimasa :coffee:
b
tot art de cod
lipsa cap de fol-nulit abs
stai linistita ,lipsesc academicienii gramaticii de pe forum.....:))
aici spun si eu b pe aceleasi considerente.
iuli_c a scris:
tedddybear a scris:
lipsa cauzei atrage
a)intotdeauna anulabilitatea contractului
b intotdeauna anulabilitatea contractului, cu exceptia cazului in care contr a fost gresit calificat si poate produce alte efecte juridice
c.intotdeauna nulitatea absoluta a contractului
b
e art de cod
b si eu.
iuli_c a scris:
tedddybear a scris:
a) acesta isi produce efectele din mom incheierii contractului si atrage renuntarea la mijloacele si exceptiile ce puteau fi opuse, sub rezerva insa a drepturilor dobandite si consevate de tertii de buna-cred
b)cand fiecare dintre parti poate invoca nulitatea contractului sau mai multe parti o pot invoca impotriva alteia, confirmarea facuta de una dintre acestea nu impiedica invocarea nulitatii de catre celalalte parti
c)pt vicierea consimtamantului prin dol sau violenta implica prin ea insasi renuntarea la dreptul de a cere daune interese
ab
ab, da.
Nicoleeta a scris:
iuli_c a scris:
tedddybear a scris:
ab
ab, da.
ei bine, barem B
eu am luat a si b ca si voi
grila e din GR