daca imi permite nicoleta o sa ma bag putin si peste rasp ei.
poate acesta din grila se refera nu la aplicare facultativa/ obligatorie, se refera la posib instantei sa inlocuiasca ped cu inchisoarea cu amenda in cuantum minim. este/ trebuie obligatoriu inlocuita inchisoarea cu amenda in masura in care noua lege prev doar amenda, insa instanta poate sa aleaga in ce cuantum va fi amenda intre minim si maxim prev de lege.
sa luam un exemplu de scoala. pe legea veche ai 5 ani aplicati. vine legea noua cu ped unica 300 6000 lei. instanta obligatoriu va inlocui cei 5 ani cu o amenda. poate sa dea cat vrea ea in limitele legale si in functie si de cat a executat din ped inchisorii. sa zicem ca a executat 4 ani. se poate sa ii inlocuiasca cu 300 de lei. ii convine mai mult condamnatului din prisma unor institutii.
eu asa am vazut grila acesta.
:coffee:
instanta este sesizata cu o cerere de chemare in judecata la data de 10.01.2013,iar in timpul judecatii-la data de 15.02.2013-intra in vigoare NCPC.In aceasta situatie
a.nicio norma privitoare la faza de judecata din cuprinsul NCPC nu va putea fi aplicata procesului respectiv
b.sub nicio forma eventuala executare silita a hotararii judecatoresti ce va fi pronuntata nu va putea fi realizata potrivit Codului de pr civ de la 1865,astfel cum era in vigoare la data de 10.01.2013
c.dupa data de 15.02.2013 administrarea probelor in procesul respectiv se va face dupa regulile stabilite in NCPC
iuli_c a scris:
instanta este sesizata cu o cerere de chemare in judecata la data de 10.01.2013,iar in timpul judecatii-la data de 15.02.2013-intra in vigoare NCPC.In aceasta situatie
a.nicio norma privitoare la faza de judecata din cuprinsul NCPC nu va putea fi aplicata procesului respectiv
b.sub nicio forma eventuala executare silita a hotararii judecatoresti ce va fi pronuntata nu va putea fi realizata potrivit Codului de pr civ de la 1865,astfel cum era in vigoare la data de 10.01.2013
c.dupa data de 15.02.2013 administrarea probelor in procesul respectiv se va face dupa regulile stabilite in NCPC
neata:coffee:
zic c, desi la c este o contradictie intre Legea de punere in aplicare si art 24 parca din cod. asa retin din facultate
referitor la b am rezerve.
iuli_c a scris:
neata:coffee:
zic c, desi la c este o contradictie intre Legea de punere in aplicare si art 24 parca din cod. asa retin din facultate
referitor la b am rezerve.