avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
Nicoleeta a scris:

iuli_c a scris:

judecatorul nu este indreptatit (pr civ)

a.sa ordone probe din oficiu ,dc partile se impotrivesc
b.sa dea indrumari partii care este asistata sau reprezentata de avocat cu privire la drepturile si obligatiile ce ii revin in proces
c.sa ceara partilor explicatii in scris cu privire la situatia de fapt
d.niciuna

d...?

129 (3) In cazul in care partile nu sunt asistate sau reprezentate de avocat sau de mandatarii prevazuti la art. 68 alin. 5, judecatorul le va da indrumari cu privire la drepturile si obligatiile ce le revin in proces.

grila e conceputa(de GRaducan-grile 2014) pe vechiul cod de pr civ,mai exact fostul art 129
intrebarea ar fi -avem corespondent in prezent ?sa stim dc mai e de actualitate problema sau nu....

barem b

ART. 129
(1) Partile au indatorirea ca, in conditiile legii, sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului. De asemenea, ele au obligatia sa indeplineasca actele de procedura in conditiile, ordinea si termenele stabilite de lege sau de judecator, sa-si exercite drepturile procedurale conform dispozitiilor art. 723 alin. 1, precum si sa-si probeze pretentiile si apararile.
(2) Judecatorul, in tot cursul procesului, conduce desfasurarea acestuia, vegheaza la respectarea dispozitiilor legale si are puterea de a fixa termenele si de a ordona masurile necesare judecarii . De asemenea, el are indatorirea sa faca respectate si sa respecte el insusi principiul contradictorialitatii si celelalte principii ale procesului civil.
(3) In cazul in care partile nu sunt asistate sau reprezentate de avocat sau de mandatarii prevazuti la art. 68 alin. 5, judecatorul le va da indrumari cu privire la drepturile si obligatiile ce le revin in proces.
(4) Cu privire la situatia de fapt si motivarea in drept pe care partile le invoca in sustinerea
pretentiilor si apararilor lor, judecatorul este in drept sa le ceara acestora sa prezinte explicatii, oral sau in scris, precum si sa puna in dezbaterea lor orice imprejurari de fapt ori de drept, chiar daca nu sunt mentionate in cerere sau in intàmpinare.
(5) Judecatorii au indatorirea sa staruie, prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greseala privind aflarea adevarului in cauza, pe baza stabilirii faptelor si prin aplicarea corecta a legii, in scopul pronuntarii unei hotaràri temeinice si legale. Ei vor putea ordona administrarea probelor pe le considera necesare, chiar daca partile se impotrivesc.
(6) In toate cazurile, judecatorii hotarasc numai asupra obiectului cererii deduse judecatii.*)
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
iuli_c, utilizator
tedddybear a scris:

1. spre deosebire de dol, leziunea:
a) nu dechide victimei si o actiune in rasp civ delictuala
b)nu dechide posibilitatea adaptarii contractului pt evitarea anularii
c) dechide posibilitatea adaptarii contractului pt evitarea anularii

vb ieri de adaptarea contractului in cazul dolului. am gasit grile care spun conform baremului ca se poate adaptare si grile care spun ca nu. aceasi carte, aceasi editie, acelasi autor GR. nici dansa nu mai stie de capul ei.

c
tedddybear a scris:

in caz de leziune:
a)inst nu poate sa mentina contractul chiar daca cealalta parte ofera, in mod echitabil, o reducere a propriei creante sau dupa caz o majorare a propriei obligatii
b)in toate cazurile, instanta poate sa mentina contractul chiar daca cealalta parte ofera, in mod echitabil, o reducere a propriei creante sau dupa caz o majorare a propriei obligatii
c) este posibila adaptarea contractului, la fel ca si in cazul dolului si al erorii
d)nici o varianta

la asta probabil merge pe C
:))
tedy cursurile Tabarca le avea Ovidiu Danut,le fotografiase....

Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
iuli_c, utilizator
iuli_c a scris:

tedddybear a scris:

1. spre deosebire de dol, leziunea:
a) nu dechide victimei si o actiune in rasp civ delictuala
b)nu dechide posibilitatea adaptarii contractului pt evitarea anularii
c) dechide posibilitatea adaptarii contractului pt evitarea anularii

vb ieri de adaptarea contractului in cazul dolului. am gasit grile care spun conform baremului ca se poate adaptare si grile care spun ca nu. aceasi carte, aceasi editie, acelasi autor GR. nici dansa nu mai stie de capul ei.

c

cred ca e corect si ,,a,,
leziunea nu e fapta ilicita ,in consecinta nu avem act in rasp civ delictuala

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)