Nicoleeta a scris:
n am inteles nimic. eu am zis ca A nu e corect pentru ca \"administrarea probelor se face potrivit legii in vigoare la data administrarii lor\" si eu pe asta o vad si ca pe o norma privitoare la judecata, iar B incorect pt. ca \"executarile silite incepute sub legea veche raman supuse acelei legi\". bine, am inteles ca nu se aplica 26, dar explicatia aia..
instanta este sesizata cu o cerere de chemare in judecata la data de 10.01.2013,iar in timpul judecatii-la data de 15.02.2013-intra in vigoare NCPC.In aceasta situatie
a.nicio norma privitoare la faza de judecata din cuprinsul NCPC nu va putea fi aplicata procesului respectiv
b.sub nicio forma eventuala executare silita a hotararii judecatoresti ce va fi pronuntata nu va putea fi realizata potrivit Codului de pr civ de la 1865,astfel cum era in vigoare la data de 10.01.2013
c.dupa data de 15.02.2013 administrarea probelor in procesul respectiv se va face dupa regulile stabilite in NCPC
hai ca incerc eu sa-ti explic,din ce am inteles,daca am inteles ok:))
ce e scris in noul cod nu se aplica ...cu executarile ,administrarea de probe...etc pt ca alea privesc conflctul dintre NCPC si o alta lege ULTERIOARA ,nu anterioara ,cum avem noi in speta,pt situatia asta e LPA